Kosmetiikka

Aikuisen naisen ihonhoito

Minulla on hieman haasteellinen iho ja sen hoitamisessa olen joskus hyvinkin epätoivoinen. Minulla on couperosa-iho, joka kesäisin rasvoittuu t-alueelta ja talvisin on hyvinkin pintakuiva. Olen seikkaillut jos missäkin kasvohoidossa ja minulle on tehty diatermia, jossa neulalla sähkövirran avulla suljetaan näkyviä verisuonia, ainakin kolme kertaa ja jonkun verran se auttoikin. Mutta se sattui, varsinkin sierainten alapuolella niin vietävästi, että siihen en enää suostu. Laserointiin en haluaisi lähteä, (toisaalta mieli tekisi) koska sekään ei ole pysyvää ja onhan se aika arvokas hoito. Valoimpulssihoito tuntui auttavan aika kivasti, mutta se vaatii jatkuvaa ylläpitohoidossa käyntiä. Tätä hoitoa tehdään vain syksystä kevääseen, ettei iholle tule pigmenttimuutoksia auringosta.
Erilaista kosmetiikkaa on tullut kokeiltua ja lompakko on kivasti keventynyt sen johdosta, tosin apua ei ole näistä kokeiluista pahemmin löytynyt.
Tässä on nyt kuitenkin se arsenaali, jolla olen viime vuoden pärjäillyt. Tutustuin Dermologica-sarjaan toissa syksynä muoti -ja kauneusmessuilla. Ostin sellaisen aloituspaketin, joka oli tarkoitettu herkälle iholle.
Minulla on jonkin verran allergioita, mutta näistä ei tullut mitään reaktiota. Pari näppylää yritti puhjeta, mutta nekin rauhoittuivat. Tästä rohkaistuneena tilailin tuotteita lisää ja iho voi todella hyvin. Ainoa miinus on, ettei couperosan punoitus tahdo hävitä, varsinkaan näin talvella.

Aamulla ja illalla : Special gleansing-gel: pesu
                            Ultracalming mist: suihkaisu
                            Ultracalming serum concentrate: rauhoittajaksi
                            Redness relief: peittämään punoitusta nenään, leukaan ja poskipäihin
                            Super rich repair:  kosteusvoiteeksi
                            Estee Lauder  Resilience lift firming/sculpting eye creme
                            Skinperfect primer: tasoittaa ihon väriä

Pari kertaa vko:    Daily microfoliant tai Sensai purifying silk peeling power kuorinta
                            Skin hydrating masque tai multivitamin power recovery masque

Juu, näin monta tuotetta ja iho vieläkin punoittaa. Mutta huomaatteko Tyrni-mehupullon? Mitä se tässä porukassa tekee? No, etsiskelin tässä joku aika sitten keskustelupalstoilta, että onko kukaan keksinyt konstia rauhoittaa punoittavaa ihoa. Löytyi juttu, jossa ruusufinnistä kärsinyt mies oli kokeillut Tyrniöljykapseleita, siirtynyt mehunjuontiin ja lopulta päätynyt laittamaan sitä sellaisenaan kasvoilleen. Se oli auttanut ja ruusufinni rauhoittunut! Ajattelin, että kokeilu ei haittaa ja yllätys, yllätys! Ihoni on viikon kokeilun jälkeen vähemmän punainen ja toivossa elän, että se rauhoittuu kokonaan. Nyt siis pesen kasvoni ja laitan Tyrniä puhtaalle kasvoille ja annan sen kuivahtaa ja sitten Dermalogican kosteusvoidetta päälle! Voilaa!! Hintakaan ei päätä huimaa, vain 8e pullo K-Marketista.  Mehun väristä johtuen kasvot ovat aluksi aika oranssit, mutta kosteusvoide laimentaa väriä. Tämä auttoi ainakin minua, toivottavasti tästä on hyötyä muillekin punaisesta ihosta kärsiville!

with love,
M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.