Sisustaminen

Keramiikkaa sisustuksessa

Olin muutama vuosi sitten hyvinkin innostunut muotoilemaan keramiikkakursseilla savesta kaikenlaisia purkkeja ja purnukoita. Tuntui hyvin terapeuttiselta puristella,heitellä ja muovailla savimöykkyä ja sitten kun tulos epäonnistui kolmen tunnin yrittämisen jälkeen… niin savi pakattiin takaisin ämpäriin odottamaan seuraavaa kertaa. Se, jos mikä kasvatti kärsivällisyyttä. Joskus työt saattoivat onnistua ja voi sitä odotusta ja innostusta mikäli olit tehnyt kaiken oikein ja tuloksesi tuli uunista ehjänä. No, sitten oli vielä lasitus ja se saattoi joko pilata työn tai tehdä siitä loistavan. Mikään ei harrastelijalle ollut itsestään selvää! Onneksi meitä oli isompi porukka, jolloin myös toisilta oppi uutta.

Kuvat ovat Raku-keramiikkaa, jota saimme muutaman kerran tehdä innostavan opettajamme Katin johdolla. Savityöt muovailtiin rakusavesta, joka oli hieman karkeampijakoista, normaaliin tapaan. Poltto tapahtui ulkona savustuspöntössä, jonne heittelimme vuorotellen olkia ja sahanpurua. Polton jälkeen esineet nostettiin kuumina kylmään veteen ja se oli todella mielenkiintoista onkia oma työ nokisesta vedestä ja jännittää kuinka kävi. Arvatkaa vaan kuinka savulta me haisimme, kun poltto päättyi!
Harrastus hiipui pikkuhiljaa kun armas mieheni alkoi vihjailla, että kuinkas paljon noita kuppeja oikein vielä aiot tehdä! Juu, osa on jo lentänyt roskiin, mutta muutamia olen säilyttänyt ja ne ovat jopa esillä!

with love,
M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.