Sisustaminen

Tähtisumua seinälle

Olin pidempään jo havitellut olohuoneen seinän maalaamista Tikkurilan Tunto Hieno-maaleilla ja sävykin oli selvillä. Sen tuli olla lämpimän hiekan ja saven sävyinen. Tarvitsin vain ainoastaan kipinän aloittamiseen ja kuten kaikki varmaan tietää, kipinä ei tule aina silloin, kun on sopiva hetki.  Joten aikaa meni. No, lapset taisivat olla harkkaleirillä, kun vihdoin tartuin toimeen ja hankin maalit ja pensselit. Mieheni avuliaasti teippasi vatupassin kanssa seinään rajaukset  maalarinteipillä ja eihän siinä mennyt kuin tunti, niin maali oli seinälle sudittu. Maali on tosi paksua laastimaista ja levitin sen ensin telalla ja sitten harjasin päälle. Sitten vain ihailemaan lopputulosta. Seuraava päivä koitti ja minä siinä pilkuntarkasti tutkin seinää luonnon valossa. Mitä? Oliko tuossa joku kohta, johon pitää paikata maalilla? Minäpäs vähän sudin siihen vielä sitä maalia, kun sitä oli vielä purkin pohjalla. Niin, sitäpä ei kai olisi pitänyt tehdä, koska pintastruktuuri vähän kärsi. Minua jäi se harmittamaan ja soittelin ystävälleni, joka opiskelee sisustusta ja kyselin vähän vinkkejä ongelmaani. Hän ehdotti Tikkurilan Tähtisumumaalia, jolla voi saada ihanaa, hienostunutta kimmellystä seinän pintaan.  Olin tyytyväinen lopputulokseen ja perhekin oli sitä mieltä, että nyt pensselit hetkeksi piiloon.

Niin, se kimmellys on hento ja anteeksi, etten saa sitä kameralla paremmin kuvattua. Maalisävykin on tässä harmaampi, eli oikea sävy on tuo ihan ylimmäinen kuva.

Tässä sitä jo hieman erottaa kultaisina hippuina. Tähtisumu on hyvin juoksevaa, muistuttaen hieman Erikeeperiä ja maalatessa tulee varoa, ettei Tähtisumua roisku joka paikkaan. Suojaaminen on tärkeää, mikäli on samanlainen maalari kuin minä, sillä minä yleensä innostun maalatessani ja liikkeet ovat kovinkin ronskit.

with love,
M

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *