Muoti

Shortsien liukuvärjäys

Ostin monta vuotta sitten Ruotsista Cheap Mondayn suorat, siniset farkut 100 kruunulla. Käytin niitä muutaman kerran, jonka jälkeen ne jäivät pikkusiskolle. Nyt, 3 vuotta vanhempana tykästyin niihin uudelleen, ja ne mahtuivat kuin mahtuivatkin päälleni. Erityisesti ihastuin uudelleen farkkujen yläosaan, joten päätin katkaista lahkeet ja tehdä niistä shortsit. Minulla oli päässäni tarkka kuva siitä, millaiset haluaisin shortsieni olevan, joten päätin liukuvärjätä lahkeet kloriitilla. Ensiksi kaadoin ämpärin pohjalle vettä, mutta huomasin ettei se tehonnut, joten kaadoin ämpäriin pelkästään puoli pulloa kloriittia ja laitoin shortsit reunalle roikkumaan niin, että lahkeet kastuivat siihen asti kun halusinkin.
                       
Sitä hirveää kloorin hajua kestettiin sitten koko päivä, ja jos innostutte tästä kokeilemaan liukuvärjäystä, niin suosittelen hanskojen käyttöä! Ja ei kannata hermostua, jos väri ei heti lähde. Minullakin sen kanssa kesti enemmän kun tunti ja minun piti käydä tökkimässä lahkeita niin, että ne saisivat tarpeeksi väriä osakseen.
                  
                    
Sitten alkoi armoton hapsutus, halusin nimittäin, että lahkeet näyttäisivät revityiltä. Jätin ne aluksi tarkotuksella liian pitkiksi, että voisin lyhentää niitä haluamani mukaan. Aloin hapsuttaa lahkeita ratkojalla, mutta niistä tuli liian täydellisen näköiset, joten leikoin pari hapsua pois ja heti alkoi näyttää paremmalta. 

                    
  
Olin ihastunut ajatukseen, että laittaisin kolikkotaskun täyteen niittejä, joten kävin Kampin cybershopista ostamassa 25 kpl hopeisia pyramidiniittejä hintaan 5e. Niittejä oli aika hankala kiinnittää. Kaverini suositteli, että kannattaa tehdä reijät kankaaseen, ennen kun laittaa niitin, mutta farkku oli niin ohutta, että niitti meni läpi ilman reikääkin. Niitin paikan valittuani painoin sen takana olevat väkäset kiinni.
Tälläset niistä nyt sitten tuli! Olen aika tyytyväinen lopputulokseen, koska farkut olisi varmaankin jäänyt käyttämättä, jos en olisi päättänyt leikata lahkeita. Jos haluatte lisää vinkkejä shortseihin liittyen, kysykää ihmeessä! Hyvää hiihtolomaa kaikille!
                                                        with love,
                                                                             m

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *