Käsityöt

Kristallikorkkarit

 Oli aika vuodesta lähteä laivalle ja huomasin, ettei minulla ollut taaskaan sisäkenkiä. Ehdotin äidilleni, että käyttäisin conversejani ja hän alkoi nauraa. Äiti kaivoi kaapista vanhat satiiniset hääkenkänsä ja sanoi minulle, että saisin ne. Ne olivat pienikorkoiset valkoiset korkkarit. Äidin jalka on ollut aina niin pieni, että ne menivät minulle kuin valetut. Kysyin, saisiko niitä koristella ja äiti sanoi että ihan miten haluan. Viikkoa ennen risteilyä käväisin Yrjönkadun Sinellissä. Sieltä löysin kauniita muovisia kristalleja, jotka maksoivat 2,5 euroa/paketti. Ne näyttivät vesipisaroilta. Ostin niitä kaksi pakettia. Aloitin tekemään kenkiä niin, että tein kierroksen puolen sentin välein kristalleilla. Liimasin kristallit Sinellin kangasliimalla. Jos ostat kristalleja, joissa on liimapinta, niin koita repiä se irti. Kun kierroksia oli syntynyt noin kaksi ja puoli,  jouduin ostamaan lisää kristalleja ja tällä kertaa ostin niitä 4 kpl. Molempiin kenkiin käytin 3 pakettia, eli niitä meni yhteensä 6 (15e). Käytin kenkiä laivalla ja niistä ei irronnut yhen yhtäkään kristallia! Kenkiä ei silti kannata käyttää ulkona kostealla ilmalla…
with love,
mini m

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *