Kosmetiikka

Kasvojen kemiallinen kuorinta

Olin tänään kasvojen kemiallisessa kuorinnassa. Olin ostanut diilin tammikuulla, kun lueskelin couperosan hoito-ohjeita ja päätin kokeilla vielä tätäkin konstia. Kemiallisen kuorinnan on tarkoitus poistaa iholta pinnallista solukkoa ja näin ollen ihoon pääsee vaikuttamaan kaikki hoitoaineet paremmin, lisäksi tämän pitäisi paksuntaa ihoa ja poistaa pieniä ryppyjä. Näin luki diilissä.
 Hoitola sijaitsee Töölössä, Helsingissä. Sijainniltaan loistava ja paikkana sisältä ihan ok, ei huippuluokkaa, mutta siisti ja palvelu oli ystävällistä. Ainoa murhe tuli siitä, kun tajusin, etteivät kosmetologit, joita oli kaksi, kumpainenkaan puhuneet kuin auttavaa suomea. He keskustelivat vilkkaasti keskenään venäjää ja minulle vironsekaistasuomea. He ymmärsivät kyllä suhteellisen hyvin kysymykseni ja sen, että esim. raaka omena aiheuttaa allergiaa. Mutta vastauksia en kyllä täysin ymmärtänyt. Välillä puhuttiin hapesta ja mietin, että saanko nyt jonkin happihoidon, mutta kyllä kai se happo sitten olikin.

                                    

Hoidossa käytetään  esim.glykoolihappoa ja omenahappoa ja sen takia olin huolissani. Mutta he sanoivat olevansa tarkkoina ja lopettavansa hoidon heti, jos se aiheuttaa minulle jonkin reaktion. Yleensä en reagoi omenamehulle, omenapiirakalle tms. jos tuote on ollut uunissa. Ihoreaktiota en ole omenasta saanut, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
Ensin kasvoni puhdistettiin, sitten laitettiin kuorinta ja happoliuos, joka kirveli hiukan. Tämä on normaali reaktio. Lopuksi sain rauhoittavan naamion. Aikaa tähän kului 45 min.

Nyt peilistä katselee hiukan punanenäisempi rouva kuin aamulla ja ihoa kuumottaa myös. Ohjeena sain tänään välttää saunaa ja kylmää ilmaa. No, olin bussilla liikenteessä ja jouduin sukkuloimaan kaupungilla hetken, joten myös kylmä viima saatoi herkistää ihoani. Peittoan kyllä kevyesti mennen tullen Petteri Punakuonon. Mutta jotain positiivista löytyi tyttärien kommentista; hampaat kuulemma näyttävät nyt valkoisemmilta. Joten kyllä kannatti… Punoitus kuuluu asiaan tämän päivän osalta. Katellaan, miltä huomenna näyttää…
Kuvissa ylemmässä ennen hoitoa ja alapuolen kuvassa hoidon jälkeen. Ero ei näytä kuvissa suurelta (en saanut parempaa lähikuvaa) mutta kyllä olen huomattavasti punaisempi nyt!!

                                                                          with love,
                                                                  M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *