Matkustaminen

Paikallisten käsityöläisten tukeminen

Aina kun olemme jossain päin maailmaa matkailemassa, tykkään etsiä pieniä sisustusjuttuja kotiin vietäväksi. Eniten sydäntäni lämmittää erilaiset käsityöt ja niiden yhdistäminen sisustukseen. Itse harrastan käsitöitä, joten annan suuren arvon käsillä tekemisen taidolle. Mielelläni ostan tuotteen tai pari, mikäli sillä voin tukea paikallisia yrittäjiä.
Tässä esittelen pari ostosta. Kuvan ikkunanpokat olen löytänyt Espoosta olleesta outlet myynnistä ja jäin kaipaamaan niihin jotain lisättävää. Olimme sitten samaisena kesänä Bulgariassa ja sieltä löysin vanhan mummelin virkkaamia pitsikukkia. Ostin niitä muutaman ja saatoin olla mahdollisesti ainoa ostaja sinä päivänä, sillä niin hymyileväksi muuttuivat pienet ryppyiset kasvot.  En edes silloin heti tiennyt mihin tulisin pitsikukkia käyttämään. Olisinhan itsekin voinut noita virkata, mutta se mummelin koko olemus vaikutti minuun ja sai minut heltymään ja tekemään kaupat. Ainoa asia, joka jäi minua vaivaamaan oli se, että nurkan takaa kiiruhti paikalle vanha mies, joka oli heti ottamassa rahat.
Nämä herkät pitsikukat sitten liimailin pokien reunoihin. Aina ikkunaa katsellessani minulle tulee mieleen jääkukat, jotka pakkanen saa aikaan. Olen ajan mittaan lisännyt  myös muutaman kristallienkelin, Tuomaan joulumarkkinoilta ostettuja, sekä keramiikkasydämen ikkunasomisteiksi.

Thaimaan matkalla, vuosi sitten jouluna, olin silmäillyt koko loman ajan buddhan puusta veistettyä kuvataulua. Pelkäsin sen painavan liikaa matkalaukussa ja päädyin ostamaan pienen version, mikä sitten jälkeenpäin harmitti vähän. Taulun kappaleet olivat kolmessa osassa ja eivät painaneet juurikaan mitään. No, olen kuitenkin muuten tyytyväinen matkamuistooni ja taulusta muistan edelleen ne sametin pehmeät illat ja yöt.

with love
M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *