Käsityöt

Pitsineule

Kun nämä lumimyräkät ja pakkaset alkavat uuvuttaa, on syytä kääntää katse kohti kevättä ja kaivella varastoista keväisempiä neuleita esille odottamaan sitä päivää, jolloin ne voi pukea jälleen ylleen. Tein tämän pitsineuleen pari vuotta sitten ja klassinen neule on tullut jälleen muotiin, ainakin näin tyttäreni kertoi. Ohje oli englanninkielinen ja kyllä minä tätä väsäsin, sillä en aluksi ymmärtänyt englantilaisten logiikkaa pitsineuleiden teossa. Suomenkielisissä ohjeissa olin tottunut tekemään kuvion langankierrot ja kavennukset aina oikealla puolella ja mallitilkkuahan en tietenkään jaksanut alkaa tekemään. Tuhersin valehtelematta pari viikkoa ensimmäistä kymmentä kierrosta ja ihmettelin kun kuvio ei näyttänyt lainkaan valokuvan tekeleeltä. Arvatkaa alkoiko lanka olla jo mustunutta, kun aina vain purin ja aloitin ja silmukoita oli jotain kaksisataa ja yli. No sitten kun ymmärsin vihdoin kokeilla myös nurjalla kuvion kavennuksia ja langankiertoja niin se alkoi sujumaan ja neule tuli valmiiksi. Mielenkiintoista, mutta luulin, että kuljen tuo neule päällä öin ja päivin kun sen vihdoin valmistuu, mutta jotenkin kyllästyin koko paitaan ja melkein unohdin lipaston laatikkoon. Nyt, kun se kuulemma on muodissa ja siitä tuli lainauspyyntö tyttäreltä, heräsi minunkin mielenkiintoni ja ajattelin keväämmällä ottaa sen useammin käyttöön. Oli muuten ensimmäinen englanninkielinen ohje, muttei suinkaan viimeinen. Sen verran sisua löytyy.

                                                                                   with love,
                                                                         M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *