Käsityöt

Valkoinen pitsiponcho

Tämän pitsiunelman taiteilin viime kesän lopussa ja kyllä se taisi itseasiassa olla pitkällä syksyä ennenkuin sain sen valmiiksi. Lankana oli ohuenohut Drops Lace Baby Alpaca and MulberrySilk. Vaihdoin langan eri merkkiin, koska värisävyt eivät minua miellyttäneet ja halusin värin, joka käy useimpien vaatteiden kanssa. Ohjeen nappasin viime kesän Vogueknitting-lehdestä ja täytyy myöntää, että niinkuin aina, olen vähän kärsimätön aloituksen kanssa ja kun silmukoita oli yli 400 meinasi itku tulla kun laskut eivät täsmänneetkään.  Opin sen, että ohjetta ei saa alkaa liikaa miettimään vaan täytyy vain sinnikkäästi tehdä ja luottaa siihen, että kuviot alkavat hahmottumaan ja menevät oikein, niinkuin nytkin kävi. Usko kyllä oli koetuksella, mutta valmiiksi tuli ja olen iloinen kun selvitin haasteen. Kaula-aukon muutin avarammaksi ja uskon sen olenvan käytännöllisempi kuin korkea kaulus joka malliin oli suunniteltu ja helmankin tein vähän lyhyemmäksi. Vaikka tämä on ohut, uskon sen olevan ihanan lämmin viileimpinä kesäiltoina.

                                                                            with love,
                                                                   M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *