Käsityöt

Mekko kuin vaahtokarkki

Koulussa, jota molemmat tyttäremme ovat käyneet, on aina keväisin järjestetty tapahtuma, jossa on muotinäytös ja polkupyörä-ja urheiluvälinepörssi. Tähän muotinäytökseen ovat osallistuneet kaikki vapaaehtoiset 4-6 luokkalaiset tekstiilityön valinneet koululaiset. Muotinäytöksessä on perinteisesti esitelty aina kevään aikana tehtyjä isompia projekteja mm. hameita, huppareita, shortseja ja mekkoja. Esitys on illalla koulussa ja kampaajiksi  opiskelevat opiskelijat ovat tehneet kampaukset tähän esitykseen malleille ja juontajille. Vanhemmat ja kaverit ovat tuolloin tervetulleita katsomaan näytöstä ja koreografiat on hiottu viimeisen päälle ja musiikki soi kovalla. Tuotokset ovat olleet kovinkin vaihtelevia menneinä vuosina ja huomaa kyllä miten säälittävän vähän opettajilla on aikaa auttaa yhtä oppilasta näissä käsityötehtävissä. Kotiin on tullut aika usein kommenttia, ettei opettaja ennättänyt neuvoa, niin tein sitten itse. Joten ilokseni voin sanoa, että tämä mekko kyllä on todella onnistunut. Lisäsomistuksen kanssa siitä tuli ihan kuin vaahtokarkkimekko. Toivottavasti innostus ompelemiseen ja käsitöiden tekemiseen säilyy
jatkossakin. Kynnet,kampaus ja irtoripset kruunasivat asun. Mini m juonsi osan  tapahtumaa ja kieltämättä äitiäkin tässä vähän jännitti. Takanani pari äitiä huokasi, kun tyttäreni astui lavalle: ” Voi miten ihana mekko! Onkohan se itse tehnyt sen? ” Minun oli pakko kuiskata, että ”On.” Arvatkaa vaan olinko ylpeänä!

                          

                    Tämä oli nyt meidän perheen osalta viimeinen tällainen muotinäytös. Haikeeta.

                                                              with love,
                                                        M
                                                    and mini m

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *