Käsityöt,  Muoti,  Neuleet

”Missoni”- neulemekko

Tässä vuosi sitten olin neulonut itselleni oranssin neulemekon ja kun en sitten ollutkaan tyytyväinen lopputulokseen, vedin sen langoiksi ja menin lankakauppa Menitaan hakemaan inspiraatiota. Huomasin, että oranssi lanka kaipasi rinnalleen jotain toista väriä, tekemään siihen särmää ja koska olin päättänyt tehdä siksak-kuvioisen mekon, joka ei onnistu yksivärisenä. Tämä Missoni-hömpötys syksyllä ei oikein iskenyt minuun, mutta sitten aloin lämmetä sille ja pidän sitä ihan wau-juttuna. Syksyn Lindexin mekkojen värit olivat osasyynä siihen, etten silloin tuota mekkoa halunnut ja niinpä se taisi jäädä kalvamaan minua jotenkin, koska heti kun kevät tuli ja neulelehdissä alkoi siksakkia esiintyä, sain innostuksen tähän työhön. Oranssi lanka oli silkkilankaa, joten päädyin Drops Lace (A wonderful mix of Baby Alpaca and Mulberry Silk)-lankoihin, jälleen. Syynä olivat ihanat sävyt ja langan pehmoisuus. Hintakaan ei ole paha ja lankaa riittäääää vyyhdeissä. Tein mekon kaksinkertaisesta langasta, sillä en halunnut sitä liian ohuena ja läpinäkyvänä.

Tällainen  tästä sitten tuli ja on  ihanan kevyt päällä, eikä kutita! Aluksi pelkäsin, että vaalea liila ei sovi joukkoon värinä, mutta kun en laittanut sitä oranssin viereen, niin ne eivät riitele. Mallia muokkasin ja hieman muuntelin omanlaiseksi, mutta samantapaiseen mekkoon löytyy ohje kevään Novita-lehdestä.

                                                                          With love,
                                                                  M

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *