Matkustaminen

Køpenhavn

Olimme kaupunkimatkalla Kööpenhaminassa viime viikolla ja nuoriso oli ihan tohkeissaan kun Starbucks löytyi ja olihan siellä pakko piipahtaa kahveilla. Sää ei aamusta ollut mitenkään aurinkoinen ja me kun olimme lähteneet Helsingistä niin aurinkoisessa säässä kuuden aikaan, että vähän hämmästytti.

Mieheni on ollut muutamia kertoja työmatkalla Kööpenhaminassa, joten teimme kaupunkikierroksen hänen johdollaan ja tietenkin jalkapatikalla. Raatihuonen tori, Amalienborgin linna, Nyhavn ja tietenkin Pieni merenneito-patsas täytyi nähdä, se kun oli varsinkin vanhemman tyttären lempisatuhahmo, tosin Disneyn versio kelpasi paremmin, kun alkuperäinen.

Kynnet oli tietty kotona maalailtu maan lipun mukaan, mikä herätti positiivistä huomiota tanskalaisten keskuudessa aina kun tytöt hoitivat asioita.

Nyhavn oli todella viihtyisä ja varsinkin talot, jotka olivat ihanan pastillisävyisiä, tekivät pirteän vaikutuksen.  Teki mieli lähteä seilaamaan, niin hauskalta veneily näytti, mutta silloin tuuli aika paljon, joten jätimme sen kuitenkin pois ohjelmasta.

 

Aurinko alkoi kuitenkin löytää tiensä pilvien takaa ja päivästä tuli lopulta kesäisen lämmin. Nämä mahtavat hiekkaveistokset löytyivät toiselta puolelta satamaa. On siinä ollut tuhertamista.
Päivän aikana kävelimme ainakin kymmenen kilometriä ja jalat olivat aivan tohjona. Pienen lepohetken jälkeen hotellissa matka jatkui kuitenkin Tivoliin, josta enemmän seuraavassa postauksessa.

                                                      With love,
                                                             M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *