Uncategorized

Liuskottuvat kynnet

Minulla on kovat kynnet, mutta ajoittain kärsin siitä, että oikean käden kynnet liuskottuvat. En tiedä mistä vitamiinin puutoksesta on kyse.Vai onko vaan niin, että oikeakätisenä käytän enemmän oikeaa kättä esim. siivotessa ja rapsutan liikaakin kynsillä kaikkea, mikä ei muuten lähde ja  kynnet joutuvat koville ja liuskottuvat. Mikään ei ole ärsyttävämpää kun liuskeet  kynsissä ja tottakai tulee oikein himo repiä niitä pois. Tunnistatko itselläsi samanlaisia oireita? No, minä olen yrittänyt kokeilla kynnen vahvistajaa ja kovettajaa, muttei ole auttanut. Sitten joku vihjasi, että koska kynteni ovat kovat, ne saattavat vain kaivata  kosteutusta. Ihan loogista. En vain ollut tullut ajatelleeksi sitä, että kynnetkin kaipaavat kosteutusta. Essieltä sitten löysin avun tähän pulmaan ja oikeasti se auttaa. Olen pari viikkoa käyttänyt hoitavaa Nourish me-aluslakkaa ja vaikka ne liuskeet näkyvätkin , niitä ei lakan alta pääse rapsuttelemaan pois ja kynnet vahvistuvat. Olen lisännyt viikon verran ensin pelkkää kosteutuslakkaa ja sen jälkeen olen uskaltautunut lakkaamaan kynteni ja hyvänä ovat pysyneet. En sitten tiedä, onko tätä tarkoitus käyttää myös ennalta ehkäisevänä, mutta sama kai se on mitä aluslakkaa käyttää, mikäli se toimii. Tyyriitähän nämä Essiet ovat, jotain 14 euton paikkeilla, mutta riittoisia.

                                                                      With love,
                                                              M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *