Käsityöt

Pitsliinoista mekko tuunaten

Tätä mekkoa tein hartaasti pitkin kesää, ensin suunnittelin ja toteutus nyt sitten viivästyi ja vasta nyt se on valmis. Halusin sen vielä täällä blogissa esitellä, vaikka kesään on vielä aikaa….
Sain näitä pitsiliinoja työkaverilta, joka oli saanut jostain ison määrän näitä pyörylöitä ja siinä kun hieman pyörittelin niitä alkoi mielessä itämään idea hameesta. Tekisinkö valkoisen pitsipyörylöistä, mutta kun ne on niin jo nähty. Jotain erilaista sen pitäisi olla. Kesän Moda-lehti esitteli vähän tämän tyylisen mekon sivuillaan ja siitä poimin vähän mallia, lähinnä pyörylöiden yhdistämiseen. Lankoja minulla oli taas jäänyt edellisistä kudelmista ja mikäs sen parempi, kun ne väriltäänkin tulivat juttuun keskenään. Tosin ne ovat silkkiä, villa-alpakkaa ja pyörylät sitten täyttä puuvillaa. Taitaa tulla pesulakeikka sitten joskus, etten tunnetusti pese tätä pilalle.
Mies kun näki tämän työn, naurahti, että :” Epäreilua. Teetkö mekon valmiista liinoista.” Niin, ei ole mies tottunut/tutustunut tuunaamiseen tai ”eineksistä ruuan valmistamiseen”, vaikka kaupan makaronilaatikkoa rakastaakin yli kaiken. Tämähän on siis helppoa niille, jotka haluavat päästä helpolla vaivalla ja tehdä mekon puolivalmiista palasista. Joo, eihän se niin helppoa kuitenkaan ollut koota tätä mekkoa, kun piti miettiä kainaloaukot ja olkapääjutut sun muut. Mini m auttoi ideoimaan juuri noita kainaloaukkoja ja kyllä siinä sitten muutama pyörylän yhdistäminen meni purkamiseksi ja virkkaamiseksi, mutta niinhän se aina on, mikäli ei ole selvää mallia. Lopputulos on värikäs, mutta reippaalla tavalla ja odotan jo ensi kesää, että voisin ulkoiluttaa tätä mekkoa.

                                              

                                                 With love,
                                                       M

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *