Joulu

Tipsu-tontun kalenteri-tarina

Rakastan joulua ja sen valmistelua ja kaikkea siihen liittyvää.
 Kerron teille kivan idean joulukalenterista. Kun tyttäreni olivat pieniä, halusin tehdä joulun odotuksesta heille jotain ihmeellisen ihanaa, kuten varmaankin jokainen äiti, joka joulusta pitää. Niinpä maalasin silkille joulupukin kuvan ja ompelin sen pussiin. Tästä tuli siis se joulukalenteri ja keksin tarinan Tipsu-tontusta, joka öisin kulkee lasten luona ja tuo pieniä yllätyksiä joulukuun jokainen päivä jouluaattoon saakka ja yllätykset Tipsu laittaa pussiin. Yritin suunnitella kivoja pieniä yllätyksiä jokaiselle kalenteripäivälle ja ne saattoivat olla ihan tavallisia asioita, joita olisin joka tapauksessa heille hankkinut. Kuten villasukkia, lapaset, sukkahousuja ja yleensä itse tekemäni joulumekko.

Yritin välttää lelujen ostamista, mutta sukulaisilta saatuja lahjoja laitoin varsinkin jouluaattona pussiin, koska lahjoja tuli aina vähän liikaakin. Myös Tipsun ohjeita tuli usein, kuten, joulu lähestyy, nyt on aika tehdä joulusiivous, tai piparimuotti, joka tarkoitti sitä, että tänään leivottaisiin pipareita. Säästä riipuen ohjeita saattoi tulla myös jäälyhtyjen tekoon tai kuusen hakuun aaton lähestyessä. Jouluinen lastenkirja oli myös jokavuotinen suosikki, koska sitä oli mukava lasten kanssa lukea joulua odotellessa.

Kyllähän siinä muutamia kertoja kävi sitten Tipsulle niinkin, että väsyneenä se unohti laittaa yllätykset pussiin ja tytöt tulivat naamat nutturalla herättämään minua ja kertomaan sitten, ettei Tipsu ollutkaan tuonut mitään. Yleensä sain huijattua tyttöjä niin, että pyysin heitä menemään katsomaan pussia uudelleen ja sillävälin viskasin lahjat portaille ja huusin, että Tipsulla on varmasti ollut niin kiire, ettei se ole ehtinyt kuin heittää paketit portaille. Läpi meni joka kerta ja miten ihanat yllättyneet ilmeet heillä oli pikku paketeita aukoessaan.

Aikaa on vierähtänyt ja Tipsu-tonttu ei meillä enää käy, mutta muistot jäivät ja tämän perinteen toivon tyttöjen siirtävän joskus omille lapsilleen.

                                                    With love,
                                                          M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *