Uncategorized

Mummopata

Pyhäinpäivän kunniaksi tein perheelle pataruokaa, jossa olen yleensä aina onnistunut. Tämä reseptin olen aikanaan saanut jostain ja sitten hieman sitä muutellut sen mukaan, mitä kaapissa sattuu milloinkin olemaan. Tämä on ristitty mummopadaksi, koska tyttöjen ollessa pieniä he olivat sitä mieltä, että tämä on liharuokaa, jota vanha mummokin pystyy syömään, koska liha on niin mureaa. Salaisuus on tietenkin pitkässä haudutuksessa ja oikeanlaisessa lihassa. Paikallinen K-kauppias neuvoi minua, että naudan paahtopaisti on parasta tähän pataruokaan. Laitan tätä yleensä talviaikaan, sillä pataruoka jotenkin paremmin sopii talvi-iltaan tai syksyiseen ajankohtaan. Myös juhlavampana ruokana tämä on verraton ja yleensä loppuu aina kesken. En osaa ostaa tarpeeksi suurta lihakönttiä ja patakaan ei taida mahdottomia vetää. Tässä on resepti mikäli haluat kokeilla ja yllättää joskus perheesi.

1 kg naudan paahtopaistia
porkkanoita
purjo
pikkusipuleita 10 kpl
3 rkl vehnäjauhoja
3 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
2 tl timjamia
1 tl maustepippuria
2 rkl ketsuppia
3 dl punaviiniä
1 lihaliemikuutio
2 dl vettä
hillosipuleita
1-2 laakerinlehteä

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen aloittamista. Pilko liha paloiksi ja ruskista se pienissä erissä padassa. Kuullota sipulit ja porkkanat kevyesti rasvassa ja lisää lihat mukaan. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi ja punaviini ja mausta. Siirrä pata kannella peitettynä uuniin n 150 asteeseen pariksi tunniksi. lisää puolessa välissä hillosipuleita ja hauduta kypsäksi välillä hämmennellen. Tarjoa perunoiden ja salaatin kera.

                                Hyvää pyhää!
                                With love,
                               M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *