Käsityöt

Pop tab design-ohje

Tässä tulee lukijan toivomuksesta ohje, kuinka klipsut yhdistetään virkkaamalla laukuksi.  Tee ensin 4 kjs ja yhdistä renkaaksi. Tee renkaaseen 18 pylvästä ja sitten aloita klipsujen lisääminen. Aseta klipsu renkaan taakse niin, että siistimpi puoli tulee rengasta vasten ja tee pylväästä kaksi ks (kiinteäsilmukka) klipsuun. Kuvassa käänsin klipsun pystyyn, jotta näkisi mitä tarkoitan.

Ota toinen klipsu ja tee kaksi ks pylväästä sekä edelliseen että uuteen klipsuun yhtäaikaa.
Laita uusi klipsu aina edllisen päälle niin, että ne menevät limittäin kuten kuvassa.

Kun olet virkannut kerroksen loppuun ja sinulla on työssä 18 klipsua virkkaa vielä viimeinen ja ensimmäinen klipsu yhteen, jotta kerros tulee valmiiksi.

Siirry kahdella kjs:lla ylöspäin, jotta pääset lisäämään seuraavalle kerrokselle klipsuja. Laita klipsu edellisen kerroksen ensimmäisen klipsun päälle ja tee kaksi ks:aa klipsuun yhdistäen ed. kerroksen klipsun ja uuden. Huomaa, että ensimmäisen kerroksen ylempään reikään  ja toisen kerroksen alempaan reikään virkataan, jotta kerrokset limittyvät. Koukkuat neljästä reiästä yhtäaikaa.

Työtä tehdään siis nurjalta puolelta ja kun siirryt aina seuraavaan reikään muista, jättää sen verran löysyyttä, että saat liikuteltua klipsuja oikealle paikalleen. Klipsuja voi asetella vastakkain virkatessa, niin homma helpottuu.

Kun työ etenee ja kerroksia tulee lisää alkaa työ kuperoitua, kuten patalapun teossa, mikäli et tee lisäyksiä. Tee siis kolmannella kerroksella aina ks klipsujen välin, eli virkkaa klipsun reikään ks ja sitten seuraavaan klipsuun ks ja palaa ensimmäiseen taas tekemään ks ja sitten seuraavaan ks. edestakaisin, kunnes kerros on tehty.

Nyt on ensimmäinen puolisko valmis ja mikäli haluat jatkaa vielä isommaksi tätä pyörylää, kokeile lisätä useampi ks klipsujen väliin. Voit toki aloittaa suuremmalla klipsumäärällä ensimmäisen kerroksen, niin pyörylä ei ala heti mennä kuperaksi. Toki sellainen kuperakin näyttää hauskalta, olen nähnyt pikkukukkaroita siinä muodossa.

Lopuksi totean, että hankala tätä on selittää, mutta ehkä kuvat auttavat. Laittakaa viestiä miten onnistui virkkailu ja klipsujen kanssa kikkailu.

                                               With love,
                                                     M

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *