Askartelu,  Joulu

DIY: Kalenteri vuodelle 2014


Leimasimilla on kiva leikkiä ja niillä onnistuu helposti sellainenkin henkilö, joka ei ole aikaisemmin harrastanut askartelua. Tein aikaisemmin syksyllä postauksen kankaanpainannasta leimasimilla ja nyt esittelen kivan, edullisen ja helpon idean joululahjaksi tai  itselle, kuten minä tässä nyt tein.

Tarkoituksena on siis tehdä vuosikalenteri painaen kartongille mustalla ja hopealla värileimasimella. Väri on leimasintyynyssä ja soveltuu kankaalle, paperille, puulle ja vaikka mihin. 

Leimasintyynyssä oleva väri ei mahdottoman pitkälle riitä, mikäli aikoo tehdä useamman työn, mutta minä sain jatkettua tuota mustaa väriä kangasvärillä, sillä aikaisemmin tehty kankaanpainanta oli imenyt suurimman osan väristä. Ennen kuin aloitat, niin muista suojata työskentelypöytä muovilla.

Sitten vain muottien valitsemista ja sommittelua ja painantaa. Kannattaa painaa kunnolla ja rauhallisesti, jotta jäljestä tulee riittävän tummaa. Itse valitsin hieman kermalla sävytetyn kartongin ja painelin kartonkiin vuodenaikaan soveltuvia kuvia, tai vaan hauskoja kuvioita. Minulla sattui olemaan tämä pitsinen leimasinsetti ja toinen alekorista löydetty jouluinen leimasinsetti. Säveltelin ja yhdistelin niitä itseäni miellyttävällä tavalla.


Sitten töiden kuivahdettua piirtelin todella rennolla kädellä ruudukot päivämäärille ja kuukausille. Kannattaa käyttää permanent-tussia, jotta jälki ei tuhriinnu. Tarkoitus on laittaa työ klipsuilla kiinni mustaan taustaan tai hopeiseen, se taitaa vielä olla mietinnässä. Lisäksi ajattelin laittaa paljetteja tai kimalleliimaa joihinkin leimattuihin kohtiin antamaan lisäpotkua.

Itse en taida tuota uutta kaunoa, joten tytär tuli siinä apuun. Tässäpä teille ideaa, mikäli innostuitte. Kaikki materiaalit ovat ostettu Sinellistä. 

                                                       

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *