Ihonhoito

Tehonaamio talven tuiskuihin

Nyt ilmojen välillä kylmetessä ja sitten taas lämmetessä iho joutuu koville ja ainakin minulla kuivuus iskee ja iho alkaa kuivuudesta kutiamaan. Tässä vaiheessa täytyy itse olla valppaana ja tarjota ihoa helliviä tuotteita varsinkin kasvojen iholle. Minun ihoni punoitus on myös hyvä merkki siitä, että sos-voidetta tarvitaan. Aikoinaan, kun hoidin ihoani väärillä tuotteilla, sain kuulla kosmetologeilta marmatusta ihoni kuivuudesta ja olin ihmeissäni, koska ihoni kiilsi jatkuvasti niin, etten saanut meikkivoidetta kunnolla pysymään siistinä. Kuinka se muka voisi olla kuiva? Niinpä tein sen virheen, kuten varmaan monet muutkin ja ostelin merkkituotteita, jotka olivat tarkoitettu rasvoittuvalle sekaiholle. Varsinkin talvi oli hankalaa aikaa ja pakkaspäivinä poskia ihan pakotti.  Sitten minulle annettiin kuivan ihon tuotteita kokeiltavaksi ja vihdoin tajusin, mistä ongelmani olivat johtuneet. Kyllä minulla edelleen t-alue rasvoittuu, varsinkin kesällä, mutta se ilmenee vain meikkiä käyttäessäni ja silloin tarvitsen Dermalogican primerin avukseni.

Talven tullessa ja ilmojen kylmetessä siiryn myös tuhdimpiin voiteisiin, jotka kosteuttavat vielä enemmän ja lisäksi käytän seerumeita, joihin olen hurahtanut. Kuorinta on tietenkin tärkeässä asemassa, vaikka iho olisi kuiva, jotta ravitsevat aineet pääsevät kunnolla vaikuttamaan. Kuorinnan jälkeen laitan aina tätä kermaisen paksua Multivitamin power recovery masqueta Dermalogicalta ja annan vaikuttaa yön yli ja varsinkin saunailtoina kun kasvot punoittaa, niin naamio rauhoittaa. Aluksi minulla oli vaikeuksia määrän suhteen, sillä tahmainen poski tarttui kiinni tyynynliinaan ja aamulla oranssinen  tyynynliina ja peittokin tervehti minua. Mutta sitten vähensin määrää ja taputtelin kasvopaperilla ylimääräiset voiteet pois ja tilanne helpottui.  Aamuisin voin ihailla tasaisempaa ihoa, joka tuntuu pehmeältä ja kosteutetulta. Tämä on kuulemma ristitty sos-voiteeksi ja en kyllä ihmettele miksi. Naamiota voi käyttää niin usein kun haluaa, mutta kyllä minulla alkaa näppylät juhlia, mikäli käytän tätä liian usein. Myös auringonoton jälkeen, kun iho on herkkänä, tämä naamio auttaa.

Naamion oranssia väriä ei kannata säikähtää ja tuoksukin on mieto. Jos etsit sitä tehokasta ja ravitsevaa naamiota talven runtelemalle iholle, niin kannattaa kokeilla. Minulla on jo toinen tuubi menossa ja yksi kestää melkein vuoden, riippuen käyttömääristä tietenkin.

                                                 With love,
                                                        M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *