Ihonhoito

DIY Sihisevät kylpypommit

 

 Vaikka nämä näyttävätkin herkullisilta ja voisivat ulkonäön puolesta olla vaikka leivonnaisia, niin näin ei kylläkään ole. Sain lahjaksi tyttäreltäni, joka on koulussa ympäristöagenttina, ihanan sihisevät kylpypommit. Nämä kun sujauttaa esimerkiksi jalkakylpyyn, alkaa palleroinen kivasti sihistä ja sulaa pikkuhiljaa veteen. Pommi levittää hyvää tuoksua ja kylvyn jälkeen jalat ovat ihanan pehmeät ja sileät. Ihana lahja, Kiitos mini m.

Olisipa minunkin kouluaikana tehty jotain tällaista kivaa!
Mikäli joku kiinnostui aiheesta, tässä on koulusta saatu resepti.

SIHISEVÄT KYLPYPOMMIT

Kuivat ainekset:
3 dl ruokasoodaa
1 1/2 dl sitruunahappoa
1/2 dl perunajauhoa

Sekoita huolellisesti, siivilöi tarvittaessa.

Kosteat ainekset:
15 g kaakaovoita
15 ml öljyä
10 ml vettä
25 ml nestemäistä emulgointiainetta (polysorbaatti 20)
muutama tippa tuoksuöljyä

Sulata kaakaovoi, lisää siihen öljy, vesi ja emulgointiaine.  Jos kaakaovoi kovettuu nesteitä lisättäessä, lämmitä seosta, kunnes kaakaovoi sulaa uudestaan. Lisää tuoksu ja sekoita kosteat ainekset keskenään.

Ripottele kostea ainesseos kuivien aineiden päälle samalla sekoittaen. Sekoita huolellisesti ja paina seosta tiukasti muottiin, (esim. lusikka).
Poista varovasti muotista ja laita kuivumaan. Anna kuivua ainakin 1 vrk ennen pakkaamista.

Jos kylpypommit alkavat laajentua jo muotissa tai pian muotista oton jälkeen, seos on liian kosteaa. Voit pelastaa pommit hajottamalla ne heti ja lisäämällä sekoitusta, jossa on 2 osaa ruokasoodaa ja 1 osa sitruunahappoa. Sekoita huolellisesti ja yritä uudestaan.

Seos saa olla hyvinkin kuivaa, mutta jos se on liian kuivaa, pommit eivät tahdo pysyä kasassa vaan hajoavat jauhoksi muotista poistettaessa. Tällaisissa tapauksissa tee lisää kosteaa seosta ja lisää sitä vähän kerrallaan, kunnes koostumus on toimivampaa. Varo kuitenkin lisäämästä kosteita aineita liikaa.

Tässä hauskaa puuhaa tammikuun pimeille illoille ja sitten vaan pommit sihisemään.

Home on white- blogissa ihana Lenne Bjerre arvonta käynnissä! Kannattaa osallistua!
 
                                              With love,
                                                    M


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *