Käsityöt,  Neuleet

Punainen pitsitunika

Näin talvipakkasilla keskityn näköjään huomaamattani lämpimiin neuleisiin ja siksi esittelen niitä myös täällä. Tämän kuvissa olevan neuletunikan taisin neuloa pari vuotta sitten ja malli löytyy Vogue-knitting lehdestä, mahdollisesti syksy 2011 ja olisiko ollut Holiday season. Lehden nimikin on kyllä jo tainnut hieman muuttua, mutta googlettamalla se vielä tuolla nimellä esiintyy. Halusin tehdä lyhythihaisen mallin, mutta kyseiseen malliin kuului pitkät hihat. Tämän mallin kanssa piti aina muistaa tehdä kavennukset myös nurjalla puolella ja se olikin hieman haasteellista ohuen langan  ja tuhottoman silmukkamäärän kanssa.

Malli on hieman A-linjainen vyötärölle saakka, joten helmasta aloitettiin isoilla puikoilla ja tietyn kuvion jälkeen vaihdettiin numeroa pienempiin puikkoihin, muutamaan kertaan ja miehusta neulottiin sitten kaikkein pienimmillä. Helppo idea jatkossakin käytettäväksi ja näin säästyy kavennuksilta. Langan nimeä en nyt muista, mutta sen muistan, että sitä oli todella ikävä purkaa, kun se takertui ikävästi edellisen rivin silmukoihin kiinni.

Näin paljon vaivaa tämän tekemisessä ja jälleen huomaan unohtaneeni tämän vaatekaapin uumeniin. Täytynee ottaa tämä pitsineulos heti kohta käyttöön.

                                           With love,
                                                  M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *