Kengät

Peruspopot pomarilta

Kun kengät menee rikki, on heti saatava uudet, niinpä. Mutta yleensä se ei käy noin. Omat ulkoilukenkäni, joilla talvisin olen kävellyt töihin, ovat vuosien saatossa kuluneet sisävuorien kohdalta puhki ja kenkiä alkoi olla vaikeaa saada jalkaan ilman kikkailua. Mietin, että jos oikeita ulkoilukenkiä ei tule kohtuuhintaan vastaan, jätän kenkäostokset suosiolla syksyyn. Minulla ei ole enää niin intoa hankkia talvikamaa. Tuntuu nimittäin siltä, että se talvi oli tässä.
 Ostoksilla ollessamme pari päivää sitten latelin myyjille toiveita kenkien suhteen, täytyy olla vähintään 4 cm  korko, kantapääpiikkiä ei uudestaan kiitos. Gore-tex pinta, jotta räntäkelillä ei tarvitse varoa ja vesisateellakin voi ulkoilla ja lämmin vuori, niin, että pakkasella niillä voi myös reippailla, ei mmmokenkämallia, entiset mieheni haukkui juuri sellaisiksi, joten rennot, mutta kivat. Kyllä siinä myyjän taidot olivat koetuksella, koska talvikenkämallistohan on jo melkein loppuunmyyty ja jos muutoin olisi löytynyt unelmakenkä, ei tietenkään kokoa löytynyt. Mutta minulla kävi tuuri ystävällisen ja asiantuntevan myyjän löytäessä minulle juuri sopivat kengät K-kengästä Kampissa. Vaikka kengät olivat alennuksessa, niin hinta putosi vain parikymmentä euroa, joten siinä tapauksessa en nyt mitään lottovoittoa saanut, mutta muuten juuri toivomani kengät kylläkin.
 Kotona lueskelin hoito-ohjeita ja yllätyin, kun nämä kestää vettä pari tuntia ja ei jää suolaraitoja, ovat kuivat neljän tunnin kuluttua, kuivumatta koppanaksi ja ne voi vielä pestä juoksevan veden alla. Täydellistä. Kävely näillä oli kuin ei olisi kenkiä ollenkaan, niin kevyiltä ne tuntuivat. Toivon ja uskon, että näillä tepastelen useamman vuoden tyytyväisenä.

                                     With love,
                                            M

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *