Sisustaminen

Sängynpääty -suunnitelmia

                                         kuva IKEA

                                                                                        kuva Ellos

                                                                  kuva Designpuoti

Voi olla, että seuraava projekti lähtee oikeasti käyntiin vasta kesälomalla tai jo ehkä pääsiäisenä, mikäli saan houkuteltua rakkaan mieheni mukaan auttamaan. Nimittäin viime sunnuntain jälkeen, kun vierailin Tainan putiikissa, minulla on ollut aivan selvästi kiinnostusta taas sisustamisen ja tuunaamisen suhteen. Makuuhuoneessa ei ole mitään kummoisempaa vikaa, mutta haluaisin uudistaa sitä vähän, varsinkin kun sain niitä kankaita. Siitä se idea sitten lähti.
Ensiksi ajattelin maalata päätyseinän, jossa tällä hetkellä on lattemaitokahvinsekoituksen sävyinen pohjaväri ja siinä hopealla tehostemaalilla tuputeltu tähtikukkia. Nyt haluan maalata sen kokonaan harmaaksi ja jääkööt muut seinät vielä latteksi. Sitten tarvitsee ommella valkoinen jämäkkä helmalakana, sillä entinen on kerman värinen, aikansa elänyt. Tai saattaa olla, että jos löydän sopivan kokoisen ja hintaisen, niin ostan valmiina.
Sitten se tärkein, eli se kauan suunnittelemani sängynpääty. Tosin aluksi ideani oli hiukan näiden yllä olevien ihanien päätyjen tyylinen ja mietin jo kuumeisesti nappivalikoimaa ja kuinka kangas tulee rypistymään oikeasta kohdasta, mutta juuri sopivasti. Mutta työ tekijäänsä kuljettaa, käy vanha sananlasku ja minulle myös mieleinen, sillä saatan muunnella suunnitelmia aina tilanteen tullen, joskus myös pakotettuna, mikäli muuta vaihtoehtoa ei ole. Kangasvalikoima ja niiden riittävyys sanelee nyt päädyn tyylin. Olisinhan voinut ostaakin kankaan ja saada sen juuri sen mittaisena kun tarvitse, mutta nämä yhdistelmät inspiroivat minua, joten on kiva, kun voi käyttää hyödyllisesti kankaan palasetkin. Kaikki nyt kuitenkin riippuu siitä, miten kangas tai kankaat, jotka olen valinnut tulevat asettumaan päätyyn. Nappeja ei tule ja eivät ne sopisikaan tähän suunnitelmaan. Koska kokoan palat yhteen, pelkään vähän kuinka ne käyttäytyvät sitten, kun kangasta pingoitetaan päätyyn. No, täytyy sitten miettiä ja katsoa kuinka käy.
Verhot huoneessa ovat vielä toimivat, joten niihin en pahemmin koske, paitsi somistamista voi harkita. Kaikki tulee siis pyörimään sängyn ympärillä tai varsinaisesti päädyn. Suunnitteleminen on oikeastaan se kivoin juttu vaikka kokonaisuus ei toteutuisikaan juuri pilkulleen. Haluaisin jo kovasti tarttua toimeen, mutta täytyy ensin hankkia kaikki tarvittava ja vaikka maalata ensin se seinä. Siihenkin uppoaa helposti yksi viikonlopun päivä ja tuntuu, että työviikosta on pakko saada toipua. Mutta kun on kivaa tekemistä ja jos lopputuloksesta tulee itseä miellyttävä, niin mikäs siinä.
Onkohan se kevät, kun saa näin innostumaan ?

                                          With love,
                                                 M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *