Kengät

Ylös, ulos ja lenkille!

Nyt lenkille mars, sillä hankin juuri tänään uudet lenkkarit! Entiset olivat hieman jo aikansa eläneet. Oli huvittavaa, kun kerroin myyjälle jalkaongelmistani ja entisistä lenkkareista ja siitä, kuinka hankin ne aikana, jolloin ei vielä ylipronaatiotukia lenkkareissa tunnettu. Tuntui, että olin hankkinut entiset lenkkarini dinosaurusaikana. Noloa, kun en ole saanut tätä hankintaa aiemmin tehtyä ja ilmankos on jalat olleet hieman kipeinä lenkin jälkeen, kun kaikki vaimennukset ovat varmasti jo kuluneet tai mitä niille nyt sitten tapahtuukaan käytössä.
Sain siis vuosia sitten lenkkeilystä kunnon ongelman kantapääpiikin muodossa, faskiitti tai vaskiitti nimeltään. Kantapää oli suoraan sanoen puolitoista vuotta piikikäs ja sain pari kortisonipiikkiä ja vuorotellen sairaslomaa ja mikään ei auttanut, kunnes löysin hyvän jalkainhoitajan ja hän teki minulle kunnon tukipohjalliset. En tiedä, miksi minua välillä nolottaa tämä matalan jalkapöydän omistaminen ja siihen liittyvä negatiivissävytteinen ”lattajalka”-nimitys. Minkäs teet, kun jalan malli on mitä on ja siihen ei kyllä mitkään jumpat auta. Kenkien ostokaan ei mitään juhlaa aina ole, kun kapean ja matalan jalan takia kengät tahtovat nousta jalasta irti. Olin iloinen kun Stockmannin nuori myyjä sanoi myös käyttävänsä tukipohjallisia lenkkikengissään, joten ei kai tämä niin epätavallista sitten taida ollakaan. Asics lenkkarit sitten ostin, sillä myös entiset olivat olleet samaa merkkiä ja tuntuneet ihan hyviltä.
Huomenna on zumba ja sunnuntaina  dance-tunti, joten ensi viikolla vasta pääsen koeajamaan näitä uutukaisia. Hieman pelottaa, mitä särkyjä ja kolotuksia lenkki uusilla kengillä tuo mukanaan ja eipä tässä ole aikoihin lenkillä pahemmin juostu, joten huh, huh, jo etukäteen.
Niin, eivät ne muuten kovin hääviä säätäkään luvanneet huomiselle, joten ehkäpä se sisäliikunta onkin parempi vaihtoehto.

                                                      
                                           With love,
                                                   M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *