Uncategorized

Mönstrad paistoalusta leivonnaisille

Pullantuoksuista iltaa! Viime kerralla nappasin Ikeasta kokeilu mielessä tämän parin euron paistoalustan mukaani. Olin kuullut tästä viimeksi joskus Tupperware- kutsuilla ja siitä on aikaa. Ikea on napannut idean ja myy nyt näitä silikonisia paistoalustoja huomattavasti huokeammalla hinnalla. Minusta idea tuntu aluksi järjettömältä ja pidin koko juttua vain turhakkeena. Olen nimittäin joskus saanut muffinssivuoat, jotka olivat silikonisia ja niiden puhdistaminen oli jotenkin työlästä. Pinta jäi omituisen limaiseksi, vaikka kuinka pesi ja huuhteli, ehkä tästä epäluulo alustaa kohtaan.

Tämä toimii siis leivinpaperin asemasta ja tämän voi pestä käyttökertojen välillä. Silikonista valmistettu alusta kestää kuumuutta aina 250 asteeseen saakka. Pirteä väritys saa minulta plussaa ja käyttäminen oli helppoa. Itselläni on 50 cm levyinen uuni, joten ihmettelin, kun tämä ei yltänyt kunnolla edes reunoihin asti, mutta lieneekö tuohon olemassa jokin järkevä turvallisuussyy. Pullat paistuivat hyvin ja kyllä tämä hyvin käy kaikkeen leipomiseen ja paistamiseen, kunhan ei leikkaa tätä rikki.

Harmi, ettei tähän voi sitä perhepizzaa leipoa, sillä alustaan ei saa käyttää veitseä ja muovisilla leikkureilla ei taida pizzanpalat irrota. Mutta muuten otan tämän nyt vakiokäyttöön. Varmasti loistotuote mökillä ja kakkoskodeissa. Minulta ainakin tuppaa leivinpaperi aina olemaan lopussa. Niin, mihinkähän se häviää, kun en nyt niin paljoa leivo? Mutta anyway tämä on kokeilemisen arvoinen juttu.

                         With love,
                            M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *