Uncategorized

Macarons

Täytyy myöntää, etten ollut aiemmin näitä kovassa nosteessa olleita macaronseja maistellut. Suurin syy on mantelista johtuva allergia, mutta kestän sitä pieninä määrinä, näköjään, kun mitään oireita ei tullut. Ostin siis Pirkan pakaste-macaronseja tässä viikonloppuna ja päätin tehdä maistajaiset. Muu perhe ei ollut innostunut, sillä tytöt olivat niitä maistaneet ja pahoiksi todenneet ja mies nyt ei ole pahemmin näin makeiden leivosten perään. Lasillinen kuohuviiniä ja näitä kauniin värisiä leivoksia lauantai-iltana saunan jälkeen takkatulen ääressä, ei hullumpaa. Leivokset olivat todella makeita ja osa hieman erikoisenkin makuisia, esimerkiksi tuo vihreä. Mutta suklaiset ja sirtuunaiset olivat ihan hyviä. Olen kyllä hieman ihmeissäni näiden hehkuttamisesta, sillä eivät nämä minuun nyt niin suurta vaikutusta tehneet. Näiden valmistaminen on kuulemma haasteellista ja siltä se vaikuttikin, kun katsoin kerran kokkikilpailuohjelmaa, jossa kahdeksasta kilpailijasta vain yksi onnistui täydellisesti ja muilla oli aina jotain pielessä. No, onneksi minun ei tarvitse näitä alkaa leipomaan ja seuraava leipomus eilen illalla olikin arkisesti vain mokkapalat, mutta aah.. niin mehukkaita ja maukkaita aidolla suklaalla päällystettyinä. Voittaa macaronsit mennen tullen!
Vai maistuuko sinulle mieluimmin macaron-leivos?

                                                  With love,
                                                         M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *