remontoiminen,  Sisustaminen

Parvekehaaveita

     Kuvat Pinterest

      Kuvat Pinterest


Ennen kuin mieheni alkaa siivoilla parvekettamme, olen minä tietenkin istunut koneella ja plärännyt sivustoa jos toista ja haaveillut muutosta kyseiseen tilaan. Meillä on lasitettu parveke, joka on mukavasti palvellut meitä lähinnä vilvoittelupaikkana saunan jälkeen, sillä sinne on kulku kylpyhuoneen kautta ja on siellä joskus jotain syötykin. Harvemmin sitä tulee käytettyä, koska meillä on terassikin. Tämä harmittaa minua suuresti, koska hyvä tila jää käyttämättä. Terassi on aika kuuma paikka lämpiminä päivinä ja sen takia on hankala saada kasveja siellä kukoistamaan. Viime kesän yrttitarhakin kuivahti nolosti, vaikka ruukku oli sijoitettu lattialle, jonne paahde ei täysin päässyt.
Kalusteina meillä on tiikkihuonekaluja ja värinä tumma ruskea ja puiset laatat myös ruskeat. Vähän minä olen alkanut kyllästyä tuohon ruskeaan ja niihin puisiin huonekaluihin. Olisin jo ajat sitten hankkinut kuvien tyyliset polyrottinkisohvat ja pöydän, tosin ei ne kyllä ihan meidän parvekkeelle taitaisi mahtua, no terassille sitten, mutta miehen mielestä meillä ei ole talvella niille sopivaa säilytyspaikkaa. Harmi, vaikka ne kestäisivätkin pakkasta, niin lumimassat ja niiden paino vähän arveluttaa, joten ei niitä voi täysin uloskaan jättää.
Mutta jospa saisin mieheni ylipuhuttua ja vaihtaisimme lattian sinne, vaikka mustanharmaaksi ja mieleni tekisi myös maalata nuo huonekalut. Uuden sohvanpäällysteen tein jo ja selkänojatyynyn, joten punaista sinne ainakin ripauksena tulee.
Sitten haluan kiinnittää ne harmaat ajopuut nyt vihdoinkin sinne takaseinälle ja laittaa niihin pidikkeet kynttilätuikkulaseille. Muut kynttilät tahtovat paisteessa sulaa, todistettu on ja sula kynttilämassa valui pitkin tiikkipöytää ja se meni sitten miehen mukaan pilalle.
 Jospa sitten yritän vaikka mehikasveja ja kaktuksia, kun muut ei kasva, tai sitten aion oleskella siellä niin usein, ettei kukat pääse kuolemaan janoon. Ruukkuina hopeanharmaata ja petonia.
Haluaisin niin juoda aamukahvin parvekkeella, mutta liekö muut suostuvat kipaisemaan ylös parvekkeelle kaikkien kippojen ja ruokien kanssa.  No, nämä ovat siis vain haaveiluja ja miehen ylipuhumiseen menee aina aikansa ja eipä tuolla vielä tarkene edes saunan jälkeen vilvoitella, joten niitä säitä odotellessa.

                                               Kuvat Pinterest

                            ….mutta, mutta tämmöisen minä ainakin aion askarrella, muutos se on pienikin 
                            muutos.     

                                              With love,
                                                     M      

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *