Askartelu

DIY :Timanttimuna

Hyvää Palmusunnuntaita kaikille! Täällä Helsingissä ei kyllä sää suosi virpojia, vaikka muutama urhea on ovella jo pistäytynytkin. Toivottavasti päivä tästä selkenee.
Olimme eilen pikavisiitillä Sinellissä ja sieltä nappasin mukaani hieman timanttinauhaa ja styroksmunia, niin ja paljetteja ja niihin neuloja. Tässä helppo, tosin kärsivällisyyttä kysyvä DIY-vinkki timanttimunan askarteluun.  Olin jo jouluna miettinyt, että tästä timanttinauhasta täytyykin askarrella pääsiäisenä munia ja eilen se innostus iski, kun sain tarvikkeet hankittua.

KUINKA ASKARTELET TIMANTTIMUNAN

Timanttinauha on noin 15 cm leveää ja koska sitä ei voi suoraan munaan liimata, se täytyy leikata ohuiksi suikaleiksi rivin mukaan. Jokainen rivi sitten liimataan yksitellen ja kannattaa aloittaa puolivälistä munaa. Liimana voi käyttää tähän tarkoitettua glitter/paljettiliimaa, mutta minulla oli kotona vain tekstiililiimaa ja taistellen sain nauhan pysymään. Kannattaa kysyä Sinellistä oikea liima, joten työn tekeminen helpottuu. Hermot olivat koetuksella, kun sillä tekstiililiimalla ei tahtonut timantit pysyä ja kun sormet meni liimasta tahmaiseksi, niin nauha tarttui sormiin. Jeps, oikea liima on avainsana. Sitten kun loppusuora häämöttää ja munanpää täytyy peittää timanteilla, kannattaa vaihtaa suuntaa ja tehdä poikittain ja lopuksi jopa yksitellen asetella sopiviin koloihin nuo timantit.

Kyllä se kimaltava timanttimuna on kaiken tuon aherruksen arvoinen. Tytär alkoi askarrella omaa munaansa paljeteilla, mutta hänen munansa on vielä vaiheessa. Esittelen sen sitten myöhemmin, kunhan se valmistuu. Askartelun iloa, mikäli idea upposi.
Virvon varvon nyt itseni tanssitunnille, jahka olen ensin vienyt toisen tyttären harkkoihin, toinen oli jo.

                                               

4 Comments

  • Mysterious M

    Kiitos! Tekemisen ilo on mulle todella tärkeää ja mukavinta oli kuulla nuoremman teinin suusta, että hänestä on kiva askarrella mun kanssa. Lämmittää sydäntä, että äitin kanssa vielä viitsii touhuta.

  • Mysterious M

    Kiitos 😀 Näin on ja näitä hetkiä on sitten mukava mummuna muistella ja ajatella, että kiva kun on ennättänyt viettää aikaa lapsiensa kanssa ja siirtää käsillä tekemisen taidon seuraavalle polvelle. Hauskaa pääsiäisviikkoa sinulle myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *