Kosmetiikka

Ihana, tuskallinen kevät

Rakastan kevättä. Se on jotenkin niin ihanaa odotusten aikaa, lupauksia tulevasta ja loppuherkkuna tulee kesä. Ihmetellä saa, miten valkovuokkojen hennot kukat sinnittelevät ja kestävät kovinkin kylmiä öitä. Tytöt ovat nimittäin muutama vuosi sitten istuttaneet valkovuokkoja pensasaidan toiselle puolelle ja nyt ne iloisesti kukkivat siellä. Orvokkeja hankin ihan vaan muutaman ja ajattelin laitella myöhemmin ne kunnolla istuttaen, nyt ovat vain omissa istutusruukuissaan vielä. Koivun siitepöly se yllätti oikein voimalla tänä keväänä ja kuten kukasta huomaa, sen pinta on aivan vihreänä. Aamuisin on vaikea herätä, kun olen joutunut ottamaan allergiaan useamman tabletin antihistamiinia, suihkeita ja nyt viikonloppuna myös silmät alkoivat kutista, eli myös silmätippoja. Aivastuttaa välillä niin, että hävettää ja nenä vuotaa ja välillä on sellainen kutina kurkussa, että tekisi mieli raspilla raapia.
 Lääkkeet eivät tunnu auttavan. Suihkussa käydessä tulisi huuhdella hiukset joka ilta, sillä tukkaan kun jää siitepölyä ja se tarttuu tyynynliinaan ja siitä hankautuu silmiin, niin aamulla onkin todella silmät turvoksissa. Jos olet kanssasisar, tiedät mistä puhun. Meidän perheessä harmillisesti kaikki kärsivät siitepölyallergiasta, viimeisenä mini m, jolla on ääni kokonaan pois ja köhii raukka kokoajan. Voisin mielelläni matkustaa pariksi viikoksi etelään siitepölyä pakoon, mutta toisaalta luonto on niin kaunis tähän aikaan vuodesta. Täytynee tyytyä katselemaan sitä sisältä käsin.

 

Olen kuitenkin päättänyt tehdä iholle oikein tehokuurin, sillä ihokin kärsii tästä siitepölystä ja iho
kuivuu ja alkaa kutiamaan ja tulee punoitusta ja siihen päälle sitten vielä aurinko. Kuorinta on tähän hyvä apu, sillä näin saadaan kuollut ihosolukko pois ja tehoaineet pääsevät vaikuttamaan.  Olen kuorinut iltaisin Dermalogican Microfoliantilla joka toinen päivä ja sitten levittänyt joko Lumenen uutta kosteuttavaa naamiota, tai loppuja vetelevää Dermalogican Multivitamiininaamiota vuorotellen. Naamio saa olla yön yli, pyyhin vain ylimääräiset pois, mikäli siihen on tarvetta. Ajattelin kokeilla tätä nyt tämän viikon ja katsastaa tilannetta sitten uudestaan. Iho tuntuu nyt kyllä todella pehmeältä, mutta lievää punoitusta kyllä on nenän seudulla.

Nyt viimeisin hurahdukseni ovat nämä Mustaherukansiemenöljykapselit herkälle iholle ja apua saattaa saada nivelten jäykkyyteen.  Skingainin kokeilu päättyi vatsaoireisiin ja ajattelin nyt sitten vaihtaa näihin. Katsotaan mitä se vatsa nyt sanoo. Jos tätä voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana, ei tämä kovin tujua ainetta voi olla. Onko kenelläkään tästä tuotteesta kokemuksia? Kuulisin niistä mielelläni.

                                                          With love,
                                                       M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *