Uncategorized

Vapaapäivä

Niin, mitenkähän sen nyt ottaisi tuon nimityksen vapaapäivä. Olen nimittäin herännyt jo seitsemän aikoihin ja siivoillut keittiötä aamupalan jälkeen. Surffannut netissä etsimässä kesän matkoja. Todella rasittavaa puuhaa, jos et löydä heti haluamaasi. Laskostanut pyykkejä, pessyt muutaman uuden koneellisen, imuroinut ja pessyt lattiat ja vessat. Laittanut ruokaa ja käynyt kaupassa. Leiponut omenapiirakan ja sukaaleivonnaisia. Huomenna on Cheerleading-esitykset tytöillä ja kahvilaan piti tehdä leivonnaisia. Joten täytyy sanoa, että olenpa ollut reipas. Toki tuon verran kai sitä jokainen äiti välillä höyryää, mutta voihan sitä joskus nuo hommansa luetella, jotta voisi tyytyväisenä sitten välillä laiskotella. Ikkunanpesua olin myös suunnitellut, mutta täällä äsken tuli räntää, joten ei siellä mahda kovin lämmintä olla, vaikka nyt sitten aurinko taas paistaa. Taitaa jäädä tällä kertaa, kun on vielä muutama muukin juttu tekemättä.

Tässä on muuten tuon omenapiirakan ohje, netistä löydetty joskus, helppo ja herkullinen. Vaniljakastike kruunaa piirakan, nam!

200g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0.75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria

Sulata rasva ja sekoita sokerin kanssa. Lisää jauhot hiljalleen ja sekoita. Ota sivuun kahvikupillinen piirakkaa, se ripotellaan päälle lopussa. Lisää nyt muna, maito, leivinjauhe ja vaniliinisokeri ja sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja viipaloi pinnalle omenanlohkoja, kanelia ja sokeria. Lopuksi lisää kahvikupista taikinanokareita piirakan päälle ja uuniin 200 astetta 30min. paistetaan.

                                    With love,
                                            M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *