Käsityöt,  Neuleet

Samba-tunika

Voi minua ja minun ideoitani! Olen nimittäin aina pyrkinyt tekemään käsityöt loppuun mikäli ne ovat suinkin käyttökelpoisia. Joskus ne muuttavat muotoaan tekovaiheessa tai ihan loppumetreillä. Tässäpä hyvä esimerkki. Mini m halusi tehdä huivin eräästä kaupanpäälliseksi saadusta lankakerästä. No, kerästähän ei huivia tule ja kerroin hänelle tästä, muttei se kuitenkaan haitannut, sillä tekeminen huivilangasta oli aina ollut hänestä kiehtova juttu. Lanka loppui siis kesken ja huivi jäi lojumaan koppaan. Huomasin sen eräänä päivänä kun olin siivoamassa ja heittelin sen vierelle erinäisiä ja eri värisiä lankakeriä ja kappas, siitä se idea Samba-tunikaan lähti. Värit tuovat mieleen sähäkät samban rytmit ja karibialainen meininki sopii tyyliin.  Oranssia lankaa löytyi, muttei tarpeeksi, joten lankaa piti ostaa yksi kerä ja sen kanssa sai hieman tehdä töitä, että sopiva löytyisi. Valehtelematta kiersin kaikki Helsingin seudun lankakaupat ja viimein Stockmannilta löytyi lähinnä sitä väriä ja paksuutta, mitä halusin. Virkkasin siis reunat huiviin ja kiinnitin ne siihen ja taakse vielä mahdollisimman yksinkertainen selkäkappale ja pieniä kikkailuja  ja värikäs tunika on valmis. Langat ovat huiviosaa lukuun ottamatta alpaca superlight lame ja silkki-alpakkasekoitusta. Miellyttävä ja kevyt iholla.
Katsotaan nyt paljonko tämä tunika päällä tulee kesällä sambattua!

Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille! Tänä vuonna oli ensimmäinen kerta, kun toinen lapsistani oli reissussa ja kieltämättä oudolta se tuntui. Onneksi hän palaa kotiin illalla! Kahvit sain sänkyyn ja kakkua on syöty.

                                                   With love,
                                                          M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *