Käsityöt,  Neuleet

Virkattu pitsinen toppi nuorelle

Tyttäreni innoitti taas minua haasteella, jossa pienessä kuvassa oli pitsitoppi, joka oli ehdottomasti saatava. Kun minulta kysytään, että :”Pystytkö äiti tekemään tämmöisen? ” En voi vastustaa kiusausta ja alan pohtia ja suunnitella mallia. Välillä se muuttuu joksikin samantapaiseksi, koska näissä kuvissa, mistä hän niitä nyt sitten löytääkään, on aina vain osa mallista näkyvillä.  Usein täytyy itse vähän miettiä, että miten työ voisi jatkua ja millainen se olisikaan takaa. Tässä on nyt taas yhden tyylinen pitsitoppi, joka toivottavasti tulee käyttöön. Tytär oli mielissään, joten onnistuin. Lankana Debbie Bliss puuvillalanka, mutta tähän käy mikä vaan puuvillalanka. Ohjetta voi tiedustella, mikäli kiinnostaa.

                                    With love,
                                            M

3 Comments

  • Anonyymi

    Hei! Olisiko mahdollista saada tämän topin ohje? Olen etsiskellyt sopivaa pitsitopin mallia ja ohjetta ja tämä on löydöistä ehdottomasti paras! 🙂

  • Mysterious M

    Kiitos kehuista:D Tyttäreni on kokoa xs-s, joten kukkapyörylöitä tuli 22 kpl ja kukan teet seuraavasti: 4 kjs yhdistä renkaaksi ja virkkaa siihen 2p yhteen 3kjs yhteensä 8 kpl pylväsparia. Piilosilmukalla seuraavalle riville ja nyt teet pylväspareja 3:n kjs:n lenkkiin samalla tavalla ja lisää 1 kjs aina siirtyessäsi seuraavaan lenkkiin. Kolmas krs: Tee taas pylväsparit lenkkiin ja virkkaa 4 kjs parien väliin, sitten virkkaa 3 kjs siirtyessäsi virkkaamaan seuraavaa paria. Päättele lanka ja aloita seuraava kukka. Tee kuten ensimmäinen, mutta nyt kolmannella krs:lla kiinnitä toinen kukka kahden pylväspariin väliin kiinni ks:lla eli pylväsparin väliin tulee 2 kjs kiinnitä ks:llä toisen kukan pylväsparin väliin ja sitten 2 kjs ja palaa takaisin virkkaamaasi kukkaan. Vikkaa pylväspari ja sitten virkkaa 2 kjs ja ks taas toisen kukan isompaan välikaareen ja 2 kjs ja palaa takaisin virkkaamaasi kukkaan ja toista. Kukat siis yhdistyvät kahden pylväsparin kohdalla ja virkkaa sitten kukka valmiiksi. Aloita kolmas kukka ja liitä se nyt toiseen reunaan samalla tavalla ja teet tavallaan ketjua, jonka lopuksi yhdistät lenkiksi. Tässä voit mittailla montako kukkaa ympäryksesi vaatii ja riippuu tietenkin langan paksuudesta. Kun kukka-lenkki on valmis virkkaa 3 kjs lenkkejä alareunaan koko kierroksen verran. Näihin lenkkeihin virkkaat seuraavalla kerroksella 2 p yhteen, kjs, 2 p yhteen, kjs, 2 p yhteen ja kjs sekä ks seuraavan lenkin keskelle. Toista krs loppuun, katkaise ja päättele lanka. Tee toinen tällainen kukka-lenkki ja sitten kiinnitä ne toisiinsa seuraavasti: Aloita pylväskaaren keskeltä ja virkkaa 6 kjs ja kiinnitä toisen kukka-lenkin reunaan, ( siihen , missä ei ole näitä kolmen setin pylväskaaria) katso kuvasta mallia miten kukat ovat hieman limittäin ja kiinnitä kukkalenkkiin kiinni ks ja 6 kjs ja palaa takaisin ensimmäiseen kukkalenkkiin ja ks seuraavan pylväskaaren keskimmäiseen kohtaan. Tee kerros loppuun. Tee kolmas kukka-ketju kuten edellä, mutta kiinnitä vain kolme kukkaa vierekkäin ketjuksi ja toiset samoin taakse. Kiinnitä myös nämä ketjut kuten edellä ja lopuksi virkkaa yläosan reunaan taas 3kjs aina lenkistä lenkkiin ja lopuksi viimeisellä kerroksella 6 p aina yhteen lenkkin ja hyppää heti seuraavaan. Lopuksi virkkaa haluamallesi kohdalle olkaimet kjs:lla ja sitten toinen krs pylväillä. Toivottavasti osasin selittää topin virkkauksen niin, että sen ymmärtää. p=pylväs, kjs=ketjusilmukka, ks=kiinteä silmukka. Onnea virkkuun teossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *