Uncategorized

Lämmin mansikkatorttu kupissa

Hui, miten kylmältä ilma tänään tuntui! Minnekäs se kesä oikein katosi? Onneksi oma loma ei ihan vielä ole alkanut, joten kaipa se tässä vaan kärvistellen menee, toppatakki päällä ja lapaset käsissä. Päivät kyllä muuten menevät joutuisasti, mutta aika ei tahdo kaikkeen riittää. Kovasti olen puuhastellut parvekkeen kanssa ja muuten alkaisi olla loppusuoralla, mutta ohjaajantuoleihin pitäisi löytää valkoiset tyynyt ja tällä hetkellä en ole mistään löytänyt kuin vain sinisiä. Mattohommat hieman tökki, kun mitat meni tehtaalla vääriin ja viikon verran odottelin toista mattoa, jonka tänään sain. Nyt olen askarrellut niiden kanssa ja yrittänyt saada ne parvekkeelle sopiviksi. Piti välillä hakea villapaita ylle, kun  tuntui niin vilpoisalta siellä parvekkeella touhutessa. Muutama pikku juttu pitäisi vielä tehdä. Nimittäin paahteisen ja lasitetun parvekkeen kukkaset ovat minulle hieman hepreaa. Mitä sinne uskaltaa laittaa? Onkos kenelläkään hyviä neuvoja?

Mutta nyt on aika herkutella lämpimillä masikkatortuilla, joita kokeilin  Monday to Sunday-blogissa esitellyllä reseptillä. Hyvää oli ja helppo tehdä.

Kuuteen annosvuokaan:
175 astetta ja 25 min.

Täyte vuoan pohjalle:
400 g mansikoita
3 rkl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja

Paloittele mansikat ja sekoita sokeri ja jauhot ja aseta voidellun ja jauhotetun kupin pohjalle.

Taikina:
100 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
1.5 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
0,5 dl vispikermaa

Vatkaa voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet lukuun ottamatta karahiutaleita. Lisää jauhoseos taikinaa ja sitten kaurahiutaleet. Lisää kerma ja muna. Asettele taikina mansikoiden päälle kuppiin. Päälle voi laittaa manteleita tai pähkinöitä.

Herkutellen helluntaihin!

                                          With love,
                                          M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *