Sisustaminen

Mehikasveja parvekkeelle

 

Lasitetulla parvekkeella on suhteellisen paljon hyviä puolia, kuten siitepölyä ei tule ihan niin paljon sisään, vaikka sitä kuitenkin jonkin verran tulee. Linnut ja pörriäiset eivät pääse sisään, no meillä on kyllä joskus syksyllä pörähtänyt pikkulintu kakkimaan parvekkeelle, koska ihan katonrajaan ei lasitusta voitu laittaa ja jos pikkulintu sitä kautta eksyy parvekkeelle, niin ei voi mitään. Oli se poiskin osannut, mutta eipä ollut kiva alkaa siivoamaan jälkiä. Mutta sateisina lämpiminä päivinä on kiva oleskella parvekkeella ja lukea vaikka kirjaa. Talossa on tavallaan yksi huone lisää.
Kuumina päivinä meidän parveke on todella kuuma, joten kukkien ja kasvien hankinta on haasteellista. Kun en ole muutenkaan mikään hortonomi, niin ajattelin alustavasti ostaa vain mehikasveja ja kaktuksen. Katsotaan miten käy. Asettelin kasvit tekemälleni alustalle ja laitoin kiviä koristeeksi ja säilyttämään kosteutta. Toivottavasti kastelin niitä tarpeeksi, sillä näitä ei tarvitse kastella kuin kerran kuukaudessa. Yöt ovat olleet niin kylmiä, että olen kiikutellut niitä yöksi sisälle, mutta sitten työkaverini valaisi minua, että kyllä ne nyt kestää, kunhan ei pakkaselle mene. Huh, helpotus!

Ostin kyllä hortensioitakin, mutta taitaa olla järkevää laittaa jotain muutakin kaveriksi, kun uppoavat aivan näkyvistä uusissa koreissaan. Jännityksellä seuraan kuinka nämä kasvit menestyy/kärsii meikäläisen hoidossa.
Vielä vaan odotan niiden tyynyjen löytymistä ja en saa parveketta valmiiksi. Alkaa kyllästyttää ja kohta tempasen omat suunnitelmat ja ompelukone alkaa laulamaan.

                                                With love,
                                               M

2 Comments

  • Mysterious M

    Kiitti! Olen vielä saanut pidettyä kasvit hengissä, mutta hortensia-parat olivat eilen jo nuokkumassa kun tajusin, että en ollut muistanut kastella niitä. Heitin ne illalla vesiämpäriin ja ajattelin, että imekööt nyt kunnolla vettä ja tänään tajusin, että siellähän ne taitaa olla vieläkin drinksulla!! Mä olen toivoton.
    Kyllä sulla varmaan kaktus eläisi, se kuulemma menee vähän kasaan kun tarvii vettä ja sitten kun sitä saa, se pullistuu takaisin muotoonsa, kertoi työkaveri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *