Sisustaminen

Parveke uudistuneena

Ajattelin nyt esitellä meidän parveketta, vaikka se onkin vielä hieman vaiheessa ja taitaa syksy tulla, ennen kuin kaikki on valmista. Tämä koettelee minun hermojani, mutta minkäs teet. Meidän parveke on nelisen metriä pitkä ja kaksi ja puoli leveä. Lasitukset ovat pituudeltaan molemmilla seinämillä ja pesuhuoneen kautta on käynti parvekkeelle. Koska tämä on varmaan suunniteltu enemmän vilvoittelupaikaksi saunan jälkeen, niin käyttö on ollut meidänkin perheellä vähäistä. Lisäksi tämä on kesällä turhan kuuma, joten parveke sopinee enemmän aamu- ja iltaoloiluun. Betonin päällä on kovapuuritilät ja juuri tähän tummanruskeaan kyllästyin kaikkien näiden vuosien jälkeen ja halusin uudistaa ensin lattian.  Ideoita vilisi ja koska rahaa en halunnut käyttää mahdottomia summia, oli kiva kun löysin tämän Coral tekonurmimaton. Muissakin blogeissa oli tehty tästä koko lattia, joten tilasin matonpätkän suoraan tehtaalta. Mattoa odotellessa päätin maalata teak-huonekalut ja siitä olenkin juttuja jo kertonut. Lopputulos oli itselle mieluinen, kunhan löytyy vielä tuoleihin ne tyynyt, valkeana, kiitos. Niin, ja roiskin sen mustan maalin kanssa kivat pilkut yhdelle seinustalle lasituksen alapuolelle ja niin minun piti maalata se seinäkin.

Matto tuli, mutta vain osa siitä ja siitä piti soitella perään, mutta lopulta sain mattoni. Aluksi peitin sillä aivan koko lattian, mutta se näytti ihan Talven ihmemaalta, tekojoulukuusi vain uupui. Oli sitten pakko sommitella matot uudestaan ja leikata ne sopiviksi, niin, että reunoja rytmittää ohuet ruskeat laudat. Ehdottelin lautojen maalausta mustiksi tai kivillä somistamista miehelleni, mutta hän sanoi, ettei se mitään tarvitse ja ehkä parempi nyt jättää tämä osio tähän. Jalan alla se on todella pehmoinen ja mikä parasta vesi valuu läpi ja sen voi jättää talveksi paikalleen. Pesu tapahtuu suihkuttamalla. Miinuksena roskat, jotka näkyvät kyllä helposti valkoista pintaa vasten.
Tuoliraukat näyttävät reppanoilta ilman pehmusteita, mutta eiköhän ne jostain löydy. Sohvaan tein päällisen ja tyynyn jo aikoja sitten keväällä. Lyhdyt ja kynttilät saavat enemmän tilaa ja huomiota sitten kesän lopulla. Pienistä puunpalikoista on vielä kehkeytymässä yksi hauska juttu, kunhan saan mieheni poran käyttöön.
Tämmöinen tämä nyt on ja uskon, että lomalla nautiskelen täällä aamiaisen kaikessa rauhassa.
….seuraavaksi ehkä terassin kimppuun…..

                                      With love,
                                             M

2 Comments

  • piitu

    Kivan näköinen tuli parvekkeesta. Saanko udella mistä tehtaalta tilasit nurmimattoa suoraan? Luuletko että mattoon jää kissankarvat kinni onko matto sellaista karheaa ?

  • Mysterious M

    Kiitos:D Tilasin maton Saltexnet mattojen tehtaanmyymälästä. Sieltä saa metrihintaan mattoa, mutta ole tarkkana tilauksen kanssa, sillä ne tilataan kpl ja meillä oli 5 kpl, joista sitten leikkasin sopivat koot.. Kannattaa soittaa sinne ja kysellä mitat ja miten ne kannattaa tilata. Siellä on myös 4m levyistä rullaa, mutta se on jo hankala käsitellä. Matto on jonkin verran karheaa ja kissankarva tahtoo takertua, itselläni on ollut kissoja, joten tiedän. Mutta imuroimallahan siitä selviää ja kuitenkin jalan alle todella miellyttävää materiaalia. Sieltä voi pyytää myös mallipaloja, jospa se auttaisi. Hobbyhallista voi käydä katsomassa myös näitä mattoja, niin itse tein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *