Askartelu,  Käsityöt,  Sisustaminen

Ikean Trysil-lipasto

Viime kesänä, kun remontoin meidän walk-in-wardrope/office tilaa, ajattelin, että säilytystä on nyt riittävästi ja tuumasin, että Ikean pahvilaatikot ovat loistava idea säilyttää askartelu- ja ompelutarvikkeita. Mitähän minä oikein ajattelin?! Postaus remontista löytyy täältä. Mikään ei ole niin rasittavaa, kun  nostella ahtaasta tilasta laatikoita ja penkoa sisuksista tarvitsemia asioita. Eihän siinä mitään, jos niitä tarvitsee pari kertaa kuussa, mutta tuntui, että vähän väliä oli joku kyselemässä liimaa, paljetteja, lankaa, kartonkia, you name it. Aluksi se onnistuikin ja päällimmäisenä laatikkona oli se käytetyin askartelu/ ompelulaatikko. Sitten sekin raukka alkoi kärsiä nosteluista ja penkomisista ja ruuvit jotenkin lentelivät lattialle ja no… se tuli tiensä päähän ja minulla paloi pinna. Ajoin Ikeaan ja nappasin ensimmäisen sopivan kokoisen lipaston mukaani ja raahasin sen miehen koottavaksi. Kas, sieltähän tuli jalkapalloa ja ajattelin, että ehkä se on koottuna joskus heinäkuun lopussa, vaan milloin ne kisat oikein loppuu ja menin sitten ompelemaan parvekkeen tuolien pällisiä. Mutta rakas mieheni yllätti minut iloisesti ja alkoi kasata tätä lipastoa aina väliajalla ja sehän tuli valmiiksi, ennen kuin ennätin ne laatikot heittää menemään.

Lipastoksi valikoitui Trysil, sillä tilaa lipastolle oli harmittavan vähän ja ne olivat hankalat. Tilan mitta on 79 cm ja syvyys korkeintaan 74 cm. Lipasto on leveydeltään 74 ja syvyydeltään 64cm laatikko aukinaisena. Korkeuttakaan ei saanut liikaa olla, sillä ikkunaa ei saisi muutoin avattua kunnolla. Tässä oli jalat, joten sen allekin mahtui pienet säilytyslaatikot. Laatikosto muistuttaa hieman Malm-sarjaa, jota meillä löytyy tästä tilasta muuten, joten se oli paras vaihtoehto malmin kaveriksi.

Kulma peilin kautta kuvattuna ja kaapiston alla nököttää musta kopiokone, jota en sitten valkoisena saanut, vaikka niin siitä haaveilin. Lipaston eteen sain kuitenkin vielä ompelukoneen mahtumaan. Tämän vieressä olevan pöydän ääressä yleensä bloggaan.

No, mitäs kaikkea laatikoihin sitten mahtui. No, eihän sinne tietenkään ihmeitä mahdu, mutta kaikki tarpeellinen ja muu sai kyytiä. Klipsuja minulla on odottamassa tuossa pusseissa satoja, kunhan nyt lomalle päästyäni maltan vain alkaa virkkaamaan. Ompelulangat, joita ei näköjään vain saa kauniisti olemaan ja muu pikku tilpehööri, mitä ommellessa tarvitaan.

Seuraavassa on sitten askarteluun liittyvät jutut ja miten ne tuossa kuvassa jo näyttävät sotkuisilta!

Lankojen kanssa olen yrittänyt suorittaa kujanjuoksua ja saada varastot käytettyä ennen kuin uusia saa ostaa. No, nuo punertavanbeiget langat jotenkin vaan tarttui mukaan, tupsulankaa kun olin ostamassa. Kankaista osa on tässä lankojen ja puikkojen kavereina, mutta iso kassillinen on kyllä piilotettuna vaatejärjestelmään.

Mini m luovutti ystävällisesti minulle Ikean purkkeja, jotka hän edellisellä kerralla halusi ja totesi sitten, ettei idea toiminutkaan. Laitoin niihin helmiä, kun en keksinyt vielä muutakaan.
Näin olen saanut hieman toimivamman ompelu/askartelupisteen kulmaukseen, I hope, Näyttää minusta ainakin paremmalle, vai mitä?
Tytöille tiedoksi, kun äidin laatikosta jotain lainaatte, niin pankaahan ne kiltisti takaisin, eikä vaan pöydälle. Kiitos.

                                                             With love,
                                                         M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *