Matkustaminen

Päiväretki Tallinnaan

Ensimmäisenä juhannuspäivänä pyrähdimme aamutuimaan Tallinkin Starilla Tallinnaan, jossa virallisesti vietetään juhannusjuhlaa vasta 23.6. Kaupat olivat siellä normaalisti auki ja meillä oli koko päivä aikaa kuljeskella tyttöjen kanssa kauppakeskuksesta toiseen. Mies ei ollut kiinnostunut lähtemään mukaan, vaan toimi autokuskina ja jäi kotihommiin.

Tuntuu, että Tallinnassa oli vieläkin kylmempi kuin meillä täällä oli ollut ja vaikka minulla oli useampi neule ja nahkatakki mukana, niin hytisin kylmästä koko reissun ajan. Kevyt untuvatoppis min m:llä ei todellakaan ollut liikaa, varsinkin kun laivan ilmastointi puhalsi täysillä.

 
Vietimme pari tuntia Rocca al Maressa ja pari tuntia Virun ostoskeskuksessa sekä lähistöllä olevissa kaupoissa. Alennusmyynnit olivat juuri alkaneet ja joitakin ale-tuotteita tytöt löysivätkin, minä en niinkään, vaan toimin maksumiehenä. Esittelen ostoksiamme sitten myöhemmin.
 

Kukkatorilla on aina niin ihania kukkasia, että siitä ohi meneminen on hankalaa, sillä mieli tekisi ostaa vaikka mitä kukkia. No, en halunnut roikottaa kukkapuskaa mukanani, joten päätin ostaa kukat sataman läheltä, kun olemme jo lähdössä kotiin. Aikaa vielä oli jonkin verran ja koska jalat huusivat armoa kovan kävelyrääkin jälkeen, päätimme ottaa pedikyyrit. Olin varma, että ainakin joku meistä kolmesta saa ajan heti, mutta että me kaikki kolme, se saattaisi olla jo hankalaa. Satamassa kuitenkin löytyi kauneushoitola, jossa meidän kaikkien jalat ennätettiin hoitaa kesäkuntoon ja nyt on sitten siistit varpaat kesäksi. Minun jalat hoidettiin niin ronskilla otteella, että sain pienen haavan kynsinauhaan ja nyt se hieman aristaa. Toivottavasti siihen ei tule mitään tulehdusta. Hoitaja kyllä laitteli jotain desinfiointiainetta siihen useaan kertaan. Muutoin hän oli todella tarkka ja lopputulos  hyvä. Kaipa sitä pitäisi käydä useammin jalkahoidossa, kuin vaan kerran pari vuodessa, mutta omat jalkani ovat pysyneet suhteellisen hyvässä kunnossa ja sen takia vain näin harvoin visiteeraan hoitoloissa.

Mini m valitsi tämmöisen rajumman sinisen värin itselleen, kun taas minä ja m päädyimme yllättäen samaan hieman valjuun vaaleaan sävyyn. Ajatuksena oli se, että voin paikkailla vaaleaa lakkausta itse ja näin pidentää sen ikää.
Meillä oli tyttöjen kanssa kiva reissu ja kieltämättä laivaan saapuessamme olimme niin puhki, että molemmat ”pikkuiseni” nukahtivat tuoleihinsa toviksi. Samassa tajusin unohtaneeni sen kukkakimpun, mutta aika meni niin tiukalle siellä hoitolassa, että ei siinä olisi kerennyt kukkasia ostamaan. Harmi. Kotiin saapuessamme saimme olla iloisia, kun miehelleni ostetut tuliaiset menivät kerrankin nappiin. Hyvä me!
Tallinna on kyllä kiva päiväretkikohde ja tulee aina sellainen fiilis, että aivan kuin olisi kauempana reissussa kuin onkaan. Nyt palataan pyhien jälkeen arkeen ja minulla alkaa virallinen loma huomenna. Ihana fiilis, säästä huolimatta!

                                   With love,
                                           M

2 Comments

  • Teija Hakula

    Tallinnassa on ihanan kansainvälinen tunnelma, tuntuu kuin olisi matkustanut jonnekin kauemmas Keski-Euroopaaan, eikös? Tuollaiset äiti-tytär matkat ovat ihan parhaita, miehet kuin eivät yleensä ymmärrä shoppailun saloja 🙂 Me tehtiin viime syksynä upea viikonloppumatka tuohon ihastuttavaan hansakaupunkiin, vielä jäi monta paikkaa näkemättä ja ravintolaa testaamatta, täytyy tehdä pian uusi reissu. Nuo kukkatorit ovat kyllä hurmaavia, ihania kuvia olet napannut. Nyt tuli kyllä matkakuume!

  • Mysterious M

    Se on muuten totta, että fiilis Tallinnassa on sama kuin olisi jossain Keski-Euroopassa. On niin kiva, kun tytöt vielä suostuu äidin kanssa reissaamaan, mutta täytyy itse jo valmistautua, että sellainenkin aika tulee, jolloin seura ei enää kelpaa. Kun yöpyy Tallinnassa, ei tule sellaista maraton-fiilistä kuin meillä vähän tuli ja pystyy rauhassa nautiskelemaan. Täytyy vielä varmaan semmoinen reissu kesän lopussa tehdä:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *