Käsityöt

Pitsiä patalappuihin

Viime syksynä innostuin kokeilemaan kankaanpainantaa pellavalle muoteilla ja nyt kun siivoilin kangasvarastojani, niin käteen osuivat nämä painetut kaistaleet. Siirsin ne odottamaan inspiraatiota ja koska eilinenkin oli niin kurja päivä sateiden takia päätin tehdä muutaman patalapun.

 Omat patalaput olivat jo tiensä päässä ja ajattelin ensin tuunata sisukset uusiin patalappuihin, mutta sitten käväisin Eurokankaassa hakemassa kunnolliset pehmusteet patalappuihin. Nykyisin on tarjolla pöytähuopaa, joka laitetaan patalapun sisälle ja se kestää hyvin kuumaa. Kaikkia ne keksii ja niin no, onhan tuosta aikaa kun meikäläinen on viimeksi innostunut tekemään jotain niin perusjuttua kuin patalappu, että ihmekös tuo. 

Tärkeimpänä ajatuksena oli siis kankaiden hyötykäyttöön ottaminen ja samalla kehitin myös patalapuista esteettisiä. Pitsiliinoja löytyi muutama pyörimässä uudessa laatikossani, joten kiinnitin ne muuten pliisuun kankaaseen ja minusta niistä tuli kivat. Lopussa virkkasin langasta tyyliin sopivat lenksut, vaikken minä näitä aio mihinkään ripustaakaan, mutta tein kuitenkin. Tämmöisiä olisi kiva viedä vaikka tuliaisiksi ja aikaa näiden ompeluun ei kauaa mennyt. Tuli sellainen fiilis, että täytyy varmaankin painaa vielä jotain tämän kesän aikana ja tehdä joku kiva juttu keittiöön. Milloin sinä olet muuten viimeksi tehnyt patalappuja?

                                                     
                                                              With love,
                                                                      M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *