Matkustaminen

Greetings from Barcelona

Palasimme eilen viikon matkalta Barcelonasta ja en yhtään ihmettele, kuinka tästä paikasta on tullut hittikohde ja melkein jokainen on sinne menossa tai siellä ollut. Minulle ja tytöille tämä oli uusi kaupunki, mutta mieheni on ollut täällä kerran työmatkalla muutama vuosi sitten. Majoitumme Grums hotelliin, josta olin varannut perhehuoneen. Hotelli oli siisti ja juuri sopiva yöpymiseen ja hetken hengailuun. Ruokia emme varanneet ja tähän ei kuulunutkaan mitään valmiina. Huoneessa oli kaksi reilua vuodetta, joten mahduimme sinne hyvin. Ihmettelen kyllä tuota arkkitehdin päätöstä laittaa huoneen ainoa lavuaari huoneen puolelle ja wc/suihkutilassa oli vain pieni pöytä, joka oli pyyhkeille varattu. Lisäksi valaistus oli ihanan tunnelmallinen persoonallisine lamppuineen, mutta kunnon valaistusta, vaikkapa meikkaamiseen ei saatu aikaiseksi, vaikka jokainen lamppu paloi. Ystävällinen palvelu ja loistava sijainti suhteellisen lähellä kaikkea piti meidät tyytyväisenä. Voin suositella.

Lähtö matkalle ei oikein mennyt nappiin, koska jumitimme koneessa Helsingissä kaksi tuntia odotellen lähtölupaa, sillä tutkajärjestelmä Barcelonan päässä oli hajalla. Neljän tunnin matkasta tulikin kuuden tunnin mittainen ja jee, Norwegian sentään antoi matkustajille ilmaisiksi vesipullot tästä myöhästymisestä. No, senhän syy ei ollut, joten tämmöistä aina matkalle lähtiessä saattaa sattua. Tämä ei tunnu miltään, sillä muutama vuosi sitten Phuketista palatessamme kone oli 24 tuntia myöhässä. Muistaakseni odotimme kymmenen tuntia kentällä koneen korjaamista ja sitten meidät vasta vietiin hotelliin nukkumaan ja vasta päivällä pääsimme lentoon.
Barcelonassa satoi vettä kun pääsimme illalla hotelliin ja oli satanut rajusti koko päivän. Mies jo varoitteli lähtiessä, että ilmat saattavat olla tällä viikolla siellä surkean sateiset. Mutta jo seuraavana päivänä saimme onneksi todeta Forecan ennusteet vääriksi ja pääsimme heti suuntaamaan rannalle. Ilma oli lämmin, muttei tukahduttavan kuuma, kuten täällä kotona oli ollut.

Ensimmäinen päivä sujui rannalla köllötellen ja varsinkin mini m oli innoissaan päästessään uimaan kirkkaaseen, mutta yllättävän viileään Välimereen.  Iltasella me kävimme tyttöjen kanssa läheisessä ostoskeskuksessa tekemässä ensimmäiset täsmäiskut ja kyllähän sieltä jotain pientä tytöille löytyi. Illallisella kävimme pitsalla miehen liityttyä seuraan ja loppuilta taisi mennä jalkapalloa seuratessa televisiosta ja heti alkoi nukuttamaan makeasti. Jalkapallo ei vaan ole mun juttu.

                                                                          With love,
                                                                    M

2 Comments

  • Teija Hakula

    Vautsi, varmasti upea reissu! Itse en olen koskaan käynyt Barcelonassa vaikka olen
    asunut Madridissa puolitoista vuotta, what a shame! Noista lavuaareista, Espanjassa on
    tapana laittaa lavuaari makkarin puolelle, en kyllä ymmärrä mikä logiikka siinä on?

  • Mysterious M

    Oi, Madridissa olisi kanssa mielenkiintoista käydä saati sitten asua! Onnekas olet ollut. Joo, ei mennyt tämä lavuaari juttu oikein meikäläisille jakeluun ja naurettiin, että ehkä arkkitehti on sen vain unohtanut ja tökännyt sitten kiireessä vaikka tuohon nurkkaan. Epähygienistä, että vessassa ei ole pesupaikkaa muualla kuin suihkussa. Menihän se toki noinkin. Luvassa lisää juttua matkasta…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *