Matkustaminen

Barelonan arkkitehtuuria

Toisena matkapäivänä hyppäsimme Hop on Hop off  turistibussin kyytiin ja seikkailimme pitkin ja poikin Barcelonan keskustaa ja vähän reunoillakin. On se vaan sen verran suuri kaupunki, ettei sitä tahdo oikein hahmottaa muuten ja tämä vähän auttoi asiaa. Päivä oli välillä pilvinen, minkä huomaa varmaan kuvissakin. Mielettömiä vaikuttavia rakennuksia ja hienoja yksityiskohtia. Kuvaaminen liikkuvan bussin toisessa kerroksessa ei ollut ihan meikäläiselle helppoa, mutta tässä kuvia päivästä.

Sagrada Familia-temppeli oli mukavasti matkamme varrella, joten sen ympärillä pyöriessä meni hetki. Minä olisin mieluusti käväissyt sisällä, mutta nuoriso pisti hanttiin, kun he näkivät millainen jonotus sisälle oli. No, ensi kerralla sitten ja pelkästään ulkopuoli oli jo niin vakuuttava, että tätä piti hetken sulatella. Pieniä yksityiskohtia ja piperryksiä joka puolella. En millään saanut kokonaisuutta mahtumaan kuvaan, joten keskityn vain näihin yksityiskohtiin, joissa riittää ihmettelemistä.
Antoni Gaudi on  temppelin pääarkkitehti ja kirkkoa on alettu rakentamaan 1882. Peräti 40 vuotta Gaudi valvoi tämän rakentamista, josta 16 viimeistä vuotta hän asui temppelissä. 1926 Gaudi kuoli jäädessään auton alle ja ilmeisesti hieman laitapuolenkulkijaksi ulkoiselta olemukseltaan muuttunut Gaudi tunnistettiin vasta sairaalassa. Työ jäi hänen osaltaan kesken, mutta sitä on rakennettu pikkuhiljaa ja erinäisiä tietoja on sen valmistumisesta  aina vuoteen 2045 saakka. Rakennuksen 18-kerän muotoista tornia kuvaavat 12 apostolia, 4 evankelistaa, Neitsyt Mariaa ja korkein torneista kuvaa Jeesusta. Muistaakseni kahdeksan tornia on rakennettu ja puuttuvat tornit rakennetaan tulevaisuudessa.  Täytyy sanoa, että on siinä pojille ja ehkä tytöillekin vähän puuhaa seuraaviksi vuosikymmeniksi.
Gaudin kädenjälki näkyi kaupungissa muutenkin, mutta tämä on kaiketi se tunnetuin.

                                                                     With love,
                                                                 M

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *