Käsityöt,  Sisustaminen

Vanhasta verhosta uutta

Innostuin tässä päivänä muutamana hankkimaan uudet verhot olohuoneeseen ja vanhat saivat väistyä. Minulle on tullut tänä shoppailun ja kuluttamisen aikakautena tärkeäksi keksiä uusi elämä vanhoille tavaroille ja tekstiileille. Jos en tuunaa vanhasta uutta, vien kirpparille ja mikäli kirppari ei innosta, laitan kierrätykseen vaikkapa punaiselle ristille tai Uffille. Mutta nämä verhot saivat uuden elämän tyttäreni helmalakanana. Pellava muuntuu väriltään moneksi ja sointuu mielestämme tyttären huoneeseen hyvin, vaikka hän aluksi mietti noita raitoja. Onneksi ne ovat niin hennot, ettei haittaa, jos vaikka päiväpeitteessäkin on jotain kuviota.
Patjan päälle tulevaan keskiosaan löysin vielä kankaan Tainan liikkeen kassista, tosin sitä piti vähän leikellä, jotta se sopi, mutteihan se sieltä näy. Kangas riitti juuri ja juuri. Aina käy näin, että saa jännittää, että tuleekohan reissu kangaskauppaan vaiko onnistuuko tämä näin. Lopputulokseen on huoneen asukas tyytyväinen ja pellavaa kun on, ei haittaa, vaikka vähän olisi ryppyinenkin.
Verhokaitaleita jäi ja idea niiden uusiokäytöstä jäi muhimaan…..katsotaan mitä niistä vielä saisi.
Tuunaatko sinä vanhasta uutta, kierrätätkö vai lentääkö vanha vain roskiin?

                                                    With love,
                                                   M

2 Comments

  • Tuula Maaria

    Kiva idea! Minä en myöskään koskaan heitä käyttökelpoista tavaraa roskiin. Nykyisellään säilytän osan vanhoista verhoista, lakanoista ja sopivan värisistä vaatteista virkattuja räsymattoja varten. Jos en tarvitse, menevät Punaisen Ristin ja Pelastusarmeijan laatikoihin.

  • Mysterious M

    Ai, virkkaatko ihan itse leikatusta lakanasta mattoja? Hieno juttu. Itse olen suunnitellut valmiista ontelokuteesta tekeväni joskus pitsimaton, mutta vaiheeseen on jäänyt. Pääasia, että löytyy uusi elämä rievullekin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *