Matkustaminen

Makupaloja Barcelonasta

Palaan vielä matkaamme Barcelonaan ja esittelen muutamia kuvia matkalta. Päivät sujuivat letkeästi rannalla lekotellen ja Välimeren viileisiin aaltoihin pulahdellen, kunhan ensin olimme piipahtaneet aamiaisella jossakin kahvilassa matkan varrella tai rannalla nautttien croissantteja ja latteja. Minä itse henkilökohtaisesti en ole latten ystävä, vaan juon americano-kahvini mustana. Iltapäivisin kiertelimme ostoksilla Barcelonan loppumattomilla kaduilla ja kujilla. Kiitos hyvän turistibussi-kiertoajelun saimme vähän osviittaa siitä mihin suunnata shoppailemaan. La Ramblan päädystä aukeni huikeat ostoskadut ja täytyi oikein pidätellä, ettei homma karkaisi käsistä. Nuoriso löysi omat mielikauppansa ja jopa miehenikin lempimerkkinsä ja sai kengät hankittua. Esittelen myöhemmin mitä kaikkea Barcelonasta lähti mukaan.
Iltaisin kävimme La Ramblalta lähtevien kujien päissä maistelemassa espanjalisen keittiön herkkuja ja pehmeää punaviiniä. Tai ihan vain pitsalla ja olusella ja tytöillä tietenkin limut.
Sää suosi, vaikkei nyt ihan hillitöntä hellettä pukannut, niin kuin täällä oli ollut. Välillä aurinko piilotteli pilven takana, muttei se haitannut, pääasia, ettei satanut.
Paikalliset ihmiset olivat ystävällisiä ja avuliaita olematta liian päällekäypiä, mikä miellytti meitä kovasti. Hellyttävintä oli se, että vaikka he ymmärsivät englantia, niin vastaus saattoi usein tulla espanjaksi. Kun tiesi mitä asia koski sitä melkein ymmärsikin. Vanhempi tytär on nyt opiskellut lukiossa yhden vuoden espanjaa ja välillä hän pystyi olemaan tulkkina ja sai harjoitella kieltä.
Kyllä me ihastuttiin Bacelonaan ja niin paljon jäi näkemättä,joten kyllä sinne uudestaan voisi mennä.


Ai, niin muuten, laitoimme jälleen myyntiin muutamia nuorisovaatteita tuonne huutonetin puolelle ja nyt saimme aikaiseksi tuon oman kuvakkeen sille. Tervetuloa katsastamaan!

                                                             With love,
                                                                   M

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *