Käsityöt,  Muoti,  Neuleet

Maitolangasta bolero

Tutustuin maitolankaan eli Viking Pure MILK fiber, vuosia sitten kun nuoremmalle tyttärelle piti neuloa huivi ja baskeri, jotka eivät kutita. Sehän ei ole helppo homma, sillä tiedän itsekin herkkänä miltä tuntuu pitää huivia tai pipoa, jos kokoajan on tunne, että pitää rapsuttaa. Onneksi sain suuni auki lankakaupassa ja minulle ehdotettiin tätä maitokuitulankaa. Lanka oli suloisen pehmeää ja kesti käytössä hyvin sen, mitä neiti suostui baskeri päässä tepastelemaan. Huivikaan ei mennyt miksikään ja muistaakseni pesinkin sitä. Maitokuitulanka tuli siis heti mieleen ensimmäisenä, kun olin suunnitellut haluavani kesäillan tai aamun viileydessä hartiat peittävän pikkuboleron. Sellaisen, joka kävisi spagettiolkaimien kanssa, mikäli ei halua olla liian avoimessa asussa.

Kaupassa sattui olemaan kyseinen lanka tarjouksessa tässä värissä, joten nappasin mukaani neljä kerää. Matkalla Barcelonaan, kun kone jumitti kaksi tuntia maassa odottamassa lähtölupaa, kaivoin bambupuikkoni esille ja aloitin boleron tekemisen inspiroiden ideaa samalla. Etenin aloittaen toisesta hihasta ja neuloin boleron yhtenä kappaleena ja virkkasin sitten pitsikoristeen lopuksi etureunoihin. Tämä on kyllä niin pehmoinen päällä, että. Yksi kerä muuten jäi vielä, joten riittoisakin tämä lanka on. Suosittelen kokeilemaan.

Niin, bolero kylläkin valmistui kotona, sillä en minä jaksanut reissussa muuten neuloa, mutta puolet bolerosta sillä lennolla sain aikaiseksi.

Muistathan käydä osallistumassa arvontaan! Löytyy täältä.

                                       With love,
                                        M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *