Uncategorized

Jokailtainen vieras puutarhassa

Meillä kun ei allergioiden vuoksi voi pitää mitään lemmikkiä, niin voihan niistä iloita näin.  Keväällä manasin niitä pikkupupuja, mutta nyt niitä ei ole pahemmin näkynyt. Mutta hei, olemme saaneet uuden lemmikin. Nimittäin tämä söpöliini on ottanut tavakseen lyllertää pihamaallamme illansuussa ja mini m riensi laittamaan sille heti vettä, kun tästä kuuli. Jopa kesäjuhlia viettäessämme ja iso porukka pihallamme ei hämmentänyt siiliä, vaan se kipitti pihalle ja hetken päästä taas pensaiden suojiin. Netin kautta yritettiin selvittää, mitä ruokaa sille voi tarjota ja päädyttiin laittamaan maapähkinöitä.  Yhtenä iltana kaupasta tullessamme mini m:n riemulla ei ollut rajoja, kun hän näki siilin syöpöttelemässä ja minä riensin hakemaan nyt sitä pitkää zoomia kameraani. Yllättävän lähelle siili minut päästi kuvaamaan ja oikein maiskutus kävi, kun se mussutti pähkinöitä. Sipiksi mini m sen risti ja onhan se hellyttävää kun hän joka aamu ja ilta tarkistaa muonat Sipille. Toki tätä tulee nyt jatkaa siihen saakka, kun Sipi käy talviunille. Onko kenelläkään tietoa, mitä muuta siilille voisi tarjota ja niin, ettei rottalauma ole samoilla apajilla?

Niin, eihän tämä kissaa voita, joka meillä oli siihen saakka, kun vanhempi täytti kaksi ja allergian vuoksi piti Samiira- kissa antaa pois, mutta onhan tämmöistä söpöliiniä kiva seurata ja tavallaan hoivata.

                                              With love,
                                                    M

8 Comments

 • Teija Hakula

  Siilit on niiiin söpöjä! Itse en ole törmännyt näihin suloisuuksiin
  sitten lapsuuden, minne lie hävinneet. Kiva, kun tämä yksilö
  käy säännöllisesti teitä moikkaamassa, siilin puuhia on ihana seurata <3

 • Dzinni

  Äitini joskus piti yllä pikkukaupungin keskustan tienoilla omakotitalon atriumpihassa lintujen ja siilien yhdyskuntaa. Joskus kun olin siellä kissanvahtina hänen reissatessaan, takaoven kun avasi niin sieltä vyöryi sisäään oravia, siilejä ja lintuja. Oma koirani oli ihmeissään ja tämä sisäänvyöryvä sakki nälissään kun oli aamuvarhaisella tottunut saamaan apetta. ja minä nukuin koissun kanssa myöhään…

 • Mysterious M

  Joo, kuule pohjoisesta olen kotoisin ja en minä siellä ikinä luonnon eläimiä nähnyt, siilejä, pikkupupuja ja kettuja, joka viime syksynä myös pyöri pihalla. Juoksi muuten minun ja tyttären välistä niin, että luulin sen olevan koira. Mutta se olikin repolainen. Nämä on näitä Hesaan muuttaneita varmaan kanssa:)

 • Anonyymi

  Kissanruokaa voi siilille tarjoilla, mutta joidenkin lähteiden mukaan se pitää olla vedellä turvotettu ettei nappulat turvotessaan siilin vatsassa tuki suolistoa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *