Askartelu,  Käsityöt,  Sisustaminen

Mikä löytö!

Eilen minua kyllä onnisti, kun suuntasin ostamaan helmalakanaa. Olin katsellut jo valmiiksi helmalakanaa Hobbyhallin valikoimista netissä ja  kun kaupassa, tuli fiilis, ettei tämä sittenkään ole se oikea. Kangas kun oli pelkkää ohutta lakanaa, niin sehän on rytyssä kokoajan ja ei istu helmalakanaksi, tai sellaiseksi mistä minulla oli visio. Päätin mennä katsastamaan Eurokankaan valikoimaa ja alistua siihen, että kankaat tulevat maksamaan varmaankin lähellä sataa euroa. Loppumetreillä kurvasinkin Tammiston vieressä olevaan Vallilan outlettiin ja ajattelin, että hinnat saattavat pyöriä täälläkin samoissa kuin siinä naapurissa, joten voihan noita vilkaista. Yllätys oli suuri kun löysin ensinnäkin juuri etsimääni sävyä ja vielä kokonaisen pakan myynnissä ja syntisen halpaan hintaan.

Kangas oli polyesteriä ja verhoiksi  tarkoitettu, mutta koska kyseinen malli oli poistumassa myynnistä, niin 23-30 m sai 30 eurolla.  Olin aivan onnesta soikeana, kun kiikutin tämän auton takakonttiin. Nyt pannaan  koko asunto kermanväriseen verhoiluun. No ei nyt sentään, mutta ajatukset lähtivät kyllä laukalle. Siitäpä on aikaa, kun minulla on ollut käytössä kangasta niin paljon, että ei haittaa, jos menee joku hieman pieleen. Niin paljoa tuskin koskaan, sillä aina on joutunut kieli keskellä leikkaamaan, että ei tarvitsisi lähteä uusintaostoksille ja joskushan näin on käynytkin. (Ainakin ohjaajatuolien kanssa, mutta se ei ollut minun syy. Myyjä oli laskenut kankaan menekin vääriin.)

Parin tunnin ompelemisen jälkeen sain vetäistyä uuden helmalakanan sänkyymme ja hieman se näyttää tarvitsevan vielä silitystäkin. Tein helmaosuuden kaksinkertaisena, jotta olisi tarpeeksi jämäkkä ja pysyy siististi paikoillaan, varsinkin tuo laskososuus täytyy saada asentoonsa.

Sängynpäätyä on hieman tuunattu, kun miehen mielestä se tarvitsi olla hieman kapeampi ja kyllä ne napitkin sitten siihen kiskottiin. Liimasin tekotimantin kirkkaan napin keskelle, kun en löytänyt sopivaa nappia ja en kuitenkaan halunnut sängyn napeista maksaa tolkuttomia ja kiva tuli näinkin.
Nyt sitten suunnittelemaan sängynpeitettä… mutta taidan hetken huilia ja antaa inspiraation tulla. Jos nyt vaikka ensin petaisi tuon sängyn.

                                                            With love,
                                                                   M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.