Uncategorized

Smarties cookies

Olen salaa toivonut, että ruuanlaitto/leipomisinnostus iskisi edes toiseen tyttäreen ja hiljaista on ollut. Mutta eilen mini m ilmoitti haluavansa kokeilla jostain foorumista löytämäänsä piparireseptiä ja sehän sopi minulle hyvin. En saanut olla apuna ja sekin oli ilahduttava tieto. Resepti oli englanniksi, joten nämä cup, tablespoon etc. aiheuttivat hämmennystä ja kun uunin lämpökin oli vielä Fahrenheitilla niin olihan siinä pähkäröintiä. Kyllä hän itse kaiken selvitteli ja hyvät pikkuleivät leipaisi.

Smarties cookies

4,8 dl vehnäjauhoja
1/2  tl ruokasoodaa
1/2 tl  suolaa
1,8 dl sulatonta sulatettua voita
2,4 dl fariinisokeria
1,2 dl hienoa sokeria
1 rkl vaniljauutetta
1 muna ja 1 keltuainen
4,8 dl smarties karkkeja tai suklaapaloja

Sekoita jauhot, sooda ja suola keskenään. Vatkaa eri kulhossa voi ja sokerit vaahdoksi. Sekoita munat ja vaniljauute keskenään. Lisää voi-sokeriseokseen jauhoseos ja muna-vaniljauute. Lopuksi lisää smarties karkit. Paista 165 C noin 15-17 minuuttia. Keksit leviävät, joten ota se huomioon kun asettelet nokareita pellille. Kun keksien reunat muuttuvat aavistuksen ruskehtaviksi, ota pois uunista.
Anna jäähtyä leivinliinan alla.

                                                  With love,
                                                mini m and M

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *