Sisustaminen

Aina, verhot

Kesähelteiden ollessa kuumimmillaan sain houkuteltua mieheni pieneen tuunaukseen verhoripustimien suhteen. Kaikella rakkaudella täytyy kertoa, että mieheni ei ole sellainen remonttireiska-tyyppi, joka heti olisi porakoneiden ja vasaroiden kanssa innolla mukana, kun minä saan uuden idean. Toki hän hommat tekee, kun on tarpeeksi saanut funtsittua, onko hänellä aikaa ja minkä tekosyyn taas keksisi ja pääsisi pinteestä. Tai siltä se minusta tuntuu, kun napotan työkalupakki kädessä mankumassa taas yhtä porausta ja sahaamista tms. Kyllähän te kai tiedätte mistä puhun. Minähän niitä ideoita saan niin harvoin, heh heh. Sitä paitsi mies ei oikein luota minun nikkarointitaitoihin ja totta on, etten sitä taida, joten mies tehköön.
Verhot oli ostettu jo kesäkuussa ja mukavaan Ikean familykortin tarjoushintaan. Aina-pellavaverhot ovat ihanan raikkaat ja parasta on se, ettei niitä tarvitse silitellä. Meillä on kolme isoa ikkunaa olohuoneessa ja aikoinani olin ommellut niihin laskosverhot, joihin oli omat tarrakiskonsa ja listansa. Kun halusin vaihtaa verhot, oli ongelmana nyt millaisella kiinnityksellä ne laitettaisiin sillä, en aikoinaan halunnut lainkaan verhokiskoja. Suunnittelin jo silloin niitä laskosverhoja, joten ne olisi olleet turhat. Nyt sitten keksin, myös ystäväni Tainan muistan vinkanneen verhosisustajana, että tarrakiskot voisi lyhentää ja kiinnittää uudelleen uusiin kohtiin. No, eipä tietenkään meikäläinen ollut pahemmin ajatellut, kun siivotessa heitin ylimääräisiä kannattimia roskiin, että niitä olisi sitten kuukauden päästä tarvittu. Onneksi Eurokankaasta löytyi sellaiset, jotka sopivat tuohon viimeiseen ikkunan tarrakiskoon. Kolmesta pitkästä tuli siis viisi pätkää. Verhot rypytin niiden omalla rypytysnauhalla ja ompelin tarranauhan päälle ja sitten vain kiskoihin kiinni. Edellisetkin verhot olivat rauhalliset pellavaverhot, mutta nämä toivat minusta raikkautta tilaan valkoisuudellaan. Ehkä oli jo aikakin vaihtaa verhot, sillä edelliset olivat roikkuneet ikkunoissa aivan liian pitkään. Verhot myytiin kahden kappaleen paketissa, joten yksi jäi yli ja senhän voi joko joskus laittaa keittiöön poikittain piilolaskosmalliin tai sitten vain käyttää pöytäliinana, kuten kesäjuhlissamme jo käytinkin.

                                                                With love,
                                                            M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *