Sisustaminen

Help needed…

…mutta nyt ei ole kyse mistään sen kummemmasta kuin meidän eteisen vaatekomerosta. Olen nimittäin kurkkua myöten täynnä sitä sekasortoa ja ahdistusta, mikä minut valtaa aina, kun sen komeron avaan. Komero sijaitsee eteisessä heti tuulikaapin vieressä ja siitä onkin kulku tähän komeroon/vaatehuoneeseen. Meillä kun ei ole kuin kylmä ulkovarasto, niin sellaisia kylmälle arkoja juttuja ei voi ulkovarastoon heittää. Talveksi toki raivaan kaikki mahdolliset lenkkarit ja converset sun muut ulkovarastoon senkin uhalla, että niille nyt jotain tapahtuisi, mutta kaikki ovat kunnossa olleet keväällä kun olen ne takaisin tuonut.
Vaatekomerossa on nyt säilytetty kenkiä, urheilukenkiä, kasseja, kylmälaukkuja, terassin pehmusteita, sateenvarjoja ja jättisuuret ensilaatikot molemmille tytöille ovat vieneet suuren tilan ison hyllyn päältä. Morsiuspukuni laatikossa ja talvitakit, toppa-asut sekä miehen urheiluasut ja lukemattomat fleecesunmuuttakit.
Lattialle olen ängennyt myös kierrätyskeskuksen kartongeille, lehdille ja lasi/metallijätteille. Kierrätys on järkevää ja kannatan sitä ehdottomasti, mutta kyllä se säilytystilaa yllättävän paljon nappaa, jos ajattelee, että keittiössä on jäteastiat biojäte, energiajae ja sekajäte, muovipullot ja sitten kartonki, lehdet, metalli ja lasi.  Kohta saisi olla oma huone kierrättämiselle.
Ison hyllyn seinustalla kierrätysosion takana on vielä coronapelilevy ja fortunakin taitaa siellä olla. TÄYNNÄ ON!

 Kuva lainattu Ikeasta

Nyt pyydän teiltä ideointiapua, sillä en tahdo keksiä miten tämän tilan laittaisi, jotta tavarat saisi järjestykseen. Muutamat sarjanaulakot (Ikea) olemme asentaneet laukuille seinään patterin yläpuolelle, mutta taidan olla ainoa, joka niitä käyttää. Tyttöjen, ai niin unohdinkin tyttöjen cheerleadingkassit jotka no, yleisemmin lojuvat eteisen lattialla juuri siinä kompastumiskohdalla ulko-oven edessä suloisesti converse-sekamelskan kanssa. Ikean vanhat pahvilaatikot ovat olleet kierrätyskeskuksen kehikkoina lehdille, lasille ja kartongeille, mutta sitten olen kyllä niihin laittanut kassit, joissa jätteet on helpompi kuljettaa kierrätykseen.
Yritän innostaa miestäni heittämään joitakin takkejaan, joita on vuodelta 1 ja 2 kierrätykseen, jotta vaatetangosta jotain saisi otettua ja laitettua sujuvasti paikalleen.
Hyllyjä on siis kisoilla tuossa päätyseinässä ja niitä voi liikuttaa ylös ja alas. Laitoin vanhan melkein roskiin päätyneen Malm lipaston hyllyn alle converseja varten ja kenkienhoitoaineita varten. Yhteen laatikkoon tungin Jokeri-kaulahuiveja ja pipoja, niitä kun ei montaa kertaa vuodessa neidit käytä, vain matseissa.
Kannattaisiko laittaa isompi lipasto hyllylevyjen alle, jotta niitä kenkiä voisi sinne piilottaa ja haittaisiko, jos syvyys olisikin enemmän kuin tuo alle 40 cm? Tai miten sen kierrätyksen tekisi helpommaksi ja järkevämmäksi? Löytyisikö sinulta hyvää ideaa tällaiseen ongelmaan? Rahaa en haluaisi kovin paljon tähän tuhlata.
                                                         With love,
                                                      M

2 Comments

  • Anonyymi

    Mitä jos laittaisit hyllyn päälle toisen naulakon, jotta kaikki vaatteet mahtuisivat henkareille. Kuutiot peliin. Ikeassa on todella paljon ideoita, kannattaa käydä katsomassa paikan päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *