Käsityöt

DIY: Lapasiin karvavuori

Kylmä tuli heti kerralla tänään tänne eteläänkin ja tuntui, ettei mikään vaatetus tahtonut riittää. m oli siskonsa pyytänyt ostamaan lapaset ja mustat peruslapaset löytyi Zarasta 10 euron hintaan. Mutta eihän niillä yksinään tarkene, joten pyyntö tuli, että voisitkos tehdä äiti näihin vuoret ja mielellään huomiseksi. All right! Muistin, että olin säästänyt torkkupeittoa tehdessäni, postaus löytyy täältä, ylijääneitä pehmoisia tekokarvanpalasia tähän tarkoitukseen.
Aluksi hahmottele kaavat reilunkokoisista rukkasista, sillä tekokarva ei jousta ja leikkaa ne tekokarvasta. Jos tekokarva on molemmin puolin samalaista, kuten minulla, ei ole väliä miten päin leikkaat, kunhan olet ommellessa tarkkana, ettei tule kahta saman käden rukkasta.

Ompele peukkuosat/kämmenpuoli vastakkain ja lisää sitten rystypuoli. Itse käytin siksakkia ja muista varsinkin huolitella kädensuu, jos karvaa/nukkaa irtoaa kovin. Työnnä vuorirukkanen lapasen sisään saumat päällä, oikea puoli jää sisään ja saumat eivät näin hankaa. Kiinnitä vuorirukkanen kiinni lapaseen käsin rukkasen reunasta, muista joustonvara.

Tässä valmis vuoritettu lapanen ja kuten huomaa, sehän on vähän pulskempi kuin sisarensa, jolla ei ole vielä vuorta. Rukkasta täytyy vähän sovitella lapasen sisään ja kaventaa, mikäli se jää ruttuun. Toki neulottu lapanen yleensä antaa vähän periksi. No niin, nyt ei varmasti palele näissä lapasissa.

                                         With love,
                                                M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *