Yhteistyö

Helppo tuubihuivi- ohje

Yhteistyössä Eiran langat

Olen tehnyt käsitöitä jo kuusivuotiaasta lähtien ja käsitöiden tekeminen on minulle todella terapeuttista. Haluaisin auttaa niitä, jotka ovat joskus innostuneet tekemään käsitöitä, mutta epäonnistuttuaan tai huonojen kokemusten myötä käsitöiden tekemistä on alkanut vihaamaan tai muuten vain kokenut olevansa peukku keskellä kämmentä. Haluan todistaa, että näin ei ole ja haastan kaikkia niitä, joita vähänkin kiinnostaa, kokeilemaan yksinkertaisia neulemalleja yksinkertaisten ohjeiden avulla. Uskon, että kuvat helpottavat tekemistä, joten niitä on luvassa. Itse teen paljon soveltaen kuvien mukaan, mikäli ohje ei minulle kirjoitettuna aukene. Koska saimme tällä viikolla etelää myöten esimakua siitä, että kyllä se kylmyyskin sieltä vielä tulee, niin ajattelin aloittaa tämän neulesarjan tuubihuivin teolla. Lankana käytin Eiran lankojen tarjoamaa Debbie Blissin Paloma alpakka-villalankaa, joka on muhkeaa, suloisen pehmeää ja mikä tärkeintä, ei kutita. Värisävynä punaruskea, joka on yksi suosituista väreistä tälle syksylle. Puikkona minulla oli suuret 15 mm pyöröpuikot, mutta suositus langalle näyttää olevan 10 mm puikot, 12 silmukkaa on 10 cm, minulla oli 50 s ja ympärysmitta on 60 cm. Pituutta n 40 cm. Tämä tuubi vain vedetään pään läpi kieputtamatta.

Aloita luomalla 50 silmukkaa kuvien osoittamalla tavalla ja yhdistä silmukat ympyräksi. Tarkasta, että silmukat eivät jää kierteelle, kun aloitat neulomaan ensimmäistä kerrosta.

Neulo huivia ympyränä oikein ja jatka niin kauan, kunnes huivi on riittävän pitkä. Itselläni meni vajaat kaksi ja puoli vyyhteä tähän tuubiin. Kun tuubihuivin pituus on riittävä, käy päättelemään silmukat sopivan löysästi neulomalla seuraavasti: ota silmukka neulomatta, neulo seuraava silmukka oikein ja vedä neulomaton silmukka neulotun yli. Kun puikolla on enää yksi silmukka katkaise lanka ja päättele. Onneksi olkoon, tuubihuivisi on valmis.

Paloma lanka on laadultaan lankojen aatelia ja maksaa vyyhdeltä 9,90 e. Langan värivaihtoehtoja pääset katsomaan täältä: www.eiranlangat.fi

Koska syksyllä on kiva käpertyä sohvannurkkaan lukemaan tai tv:tä katsomaan, niin voihan siihen mukaan ottaa myös kutimet ja nauttia omien kätösten aikaansaannoksista.

                                                      With love,
                                                   M

2 Comments

 • Teija Hakula

  Kiitos ihanasta tuubihuiviohjeesta! Huivista tuli varmaan suloisen pehmeä kun käytit
  alpakkalankaa. Vierailin tiistaina alpakkatilalla Salon Mathildedalissa, jossa pääsimme
  rapsuttelemaan alpakoita ja seuraamaan kun niiden villaa kehrättiin langaksi.
  Varsinainen taitolaji!
  Minun käsityörepertuaarini on kaponen, sukkia sentään olen oppinut jotenkin kutomaan.
  Taidankin haastaa itseni seuraavaksi kokeilemaan tuubihuivin tekoa. Käännyn puolueesi,
  jos tulee tenkkapoo, jookos?
  Ihanaa pian alkavaa viikonloppua! Me lähdetään huomenaamulla J:n kanssa Berliiniin
  Viettämään viikonloppua. Kuulumisiin reissun jälkeen 🙂

 • Mysterious M

  Wau, jopas sattui sopivasti. Alpakkalanka on niiiiin pehmeää ja lämmintä. Pitäisikin varmaan ottaa vierailukohteeksi tuollainen tila. Hei, sukat on paljon vaikeampi kutoa kuin huivi, joten varmasti osaat. Neuvoja saa aina kysellä. Lämmittää sydäntä, mikäli joku tästä innostui. Kiitos<3
  Oi, että Berliiniin! Ihanaa matkaa ja odotan sitten matkakuvia:) Mäkin haluun jonnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *